Gitmeden şampiyonluk istiyorum

Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımı ile ön protokol imzalayan Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, Trabzon'da geçirdiği 8 yılı şampiyonlukla süslemek istediğini belirterek, "Şampiyonluk görüntülerini en güzel şekilde saklayıp ileride çocuklarım

Gitmeden şampiyonluk istiyorum

Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımı ile ön protokol imzalayan Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, Trabzon'da geçirdiği 8 yılı şampiyonlukla süslemek istediğini belirterek, "Şampiyonluk görüntülerini en güzel şekilde saklayıp ileride çocuklarıma ve torunlarıma göstereceğim. Buna yürekten inanıyorum" dedi.

Türkiye'de ve Trabzonspor'da en uzun süreli kalan yabancı oyuncu olarak tarihe geçen İbrahim Yattara'nın Bordo-mavili forma altındaki kariyeri, 2010-2011 sezonunun bitmesiyle birlikte kapanacak. Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımı ile ön protokol imzalayan Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, yeni bir ülkede kendine yeni bir sayfa açacak. Lakabı "Siyah İnci" olan İbrahim Yattara futbol hayatına Gine liginde San Garedi takımında başladı. Avrupa kariyerine başlamadan önce Atletico Coleah takımına transfer oldu ve burada kendini göstererek Belçika'ya transfer oldu. Royal Antwerp FC'ye 2001 yılında transfer oldu.

Burada sağ kanat oyuncusu olarak oynadı ancak tam olarak ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu gösteremedi. Özkan Sümer tarafından keşfedilen Yattara, 2003 yılında Trabzonspor'a transfer oldu. Yetenekleri ve yaratıcılığı ile kısa sürede kendini kanıtladı. Çalıştığı teknik direktörlerle bazen sorun yaşadı ama hep göze hoş gelen futbolunu sezona yaydı. Bir çok maçta yedek kulübesinde oturmasına rağmen ilk sezonunda Süper Lig'de asist kralı oldu.

Trabzon halkının en sevdiği oyunculardan biri olan Yattara, özellikle Avrupa Kupası maçlarında gördüğü kırmızı kartlarla eleştirildi. Çok teknik ve hızlı olmasına rağmen yorulmayan bir futbolcu olan Yattara'nın ismi her sezonda bir çok transfer dedikodularına karışmıştır. Trabzon ve Trabzonspor ile özdeşleşen oyuncu uzun yıllar bordo-mavili takımın forması giyen ender futbolcular arasında yer aldı. Bu sezon takım kaptanlığına getirilmesine rağmen bekleneni veremeyen Yattara, bordo-mavili kulüple yollarını ayırmak durumunda kaldı.

 

"BİR PARÇAM HEP BURADA OLACAK"

Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahim Yattara, Bordo-mavili takımda 8 yıl gibi uzun bir süre futbol oynadığını belirterek, "Bu herkese nasip olacak bir durum değil. Buradan ayrılmak benim için zor olacak ama futbolun içinde ayrılmakta var. Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımı ile ön protokol imzaladığım herkese şaka gibi gelebilir ama bu şaka değil bir gerçek artık. İnsanların benim buradan ayrılacağıma inanamıyor.

Futbol kariyerimin en güzel günleri burada geçirdim. Acı-tatlı günlerimiz oldu. İnşallah bu 8 yılın karşılığı bu sezon kaldıracağımız şampiyonluk kupası ile alırız. Taraftarımız bunu çok istiyor. Hak ediyor da. Ben de çok istiyorum. Futbol yaşantıma şampiyonluk eklemek istiyorum. İleride bunu çocuklarıma ve torunlarıma göstermeyi çok arzuluyorum. Şampiyonluk görüntülerini alıp en güzel şekilde saklayacağım. Bunun için kendimi bile hazırlıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor