Futbol Federasyonu'na baskın

 Futbol Federasyonu'nun Frankfurt'taki merkezine mali polis önceki gün sabah saatlerinde, 7 hafta sonra ikinci bir baskınını düzenledi. Savcılık tarafından görevlendirilen 6 memurun baskını gerçekleştirdiği öğrenildi. Mali polis görevlilerinin 6 saat boyu

Futbol Federasyonu'na baskın

 

Futbol Federasyonu'nun Frankfurt'taki merkezine mali polis önceki gün sabah saatlerinde, 7 hafta sonra ikinci bir baskınını düzenledi. Savcılık tarafından görevlendirilen 6 memurun baskını gerçekleştirdiği öğrenildi. Mali polis görevlilerinin 6 saat boyunca Alman Futbol Federasyonu'nun merkezinde incelemeler yaptığı tüm belgeleri kontrol ettikleri kaydedildi.

15 SORUNUN CEVABI 2 BİN EURO KARŞILIĞINDA SMS'LE 

Bir yıl öncesinde Alman Kicker dergisi tarafından futbolcu danışmanlığı yapan FIFA menajerlik lisansları imtihanlarının 2 bin Euro karşılığında parayla satıldığı ortaya çıkarılmıştı. İmtihanda sorulan soruların yanıtlarının parayı veren kişilerin cep telefonlarına SMS ile imtihandan kısa bir süre önce gönderildikleri de tespit edilmişti. O günlerde FIFA menajerlik imtihanına girip başarılı olamayan bir kadın adayın savcılığa şikayet etmesiyle olayın ortaya çıktığı kaydedildi.

DFB ÇALIŞANI MI SORULARI YANITLADI?

Savcıların DFB merkezindeki çalışanları sorguya tutmalarının ardında, bir DFB çalışanının imtihanda para karşılığında soruların cevaplarını adaylara söylemesi iddiasının yattığı bildirildi. Alman Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Ralf Köttker sadece, "Savcılığın DFB merkezine gelip FIFA menajerlik imtihanlarının nasıl ve nerede yapılığı üzerine bilgiler aldıkları doğrudur" açıklamasını yaptı. Frankfurt Başsavcılık Basın Sözcüsü Doris Möller Scheu ise, "Tüm merkezdeki odaları ve salonları incelemek üzere karara da vardı. Fakat görevlilerimiz sadece DFB çalışanlarından imtihan hakkında bilgiler aldı" diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE BASILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde savcılık, bazı hakemlerin 2009 yılında dostluk maçlarından aldıkları ücreti vergilendirmedikleri gerekçesiyle DFB'ye baskın düzenlemiş ve Alman Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Wolfgang Niersbach ise baskın sonrası vergi soruşturması yapan memurlara yardımcı olduklarını, savcıların istedikleri bütün belgeleri verdiklerini söylemişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor