Fenerbahçe'den TFF'ye göz dağı

Fenerbahçe yönetim kurulu şike soruşturması sürecinde yaşananlarla ilgili taraftarları ve kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.Yaşanan süreçle ilgili Yüce Türk adaletine güvendiklerini vurgulayan Nihat Özdemir, adli sürecin adil bir şe

Fenerbahçe'den TFF'ye göz dağı

Fenerbahçe yönetim kurulu şike soruşturması sürecinde yaşananlarla ilgili taraftarları ve kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

Yaşanan süreçle ilgili Yüce Türk adaletine güvendiklerini vurgulayan Nihat Özdemir, adli sürecin adil bir şekilde sonuçlanmasını beklediklerini de söyledi.

Rakamlarla Göz dağı mı verdi?

Nihat Özdemir basın toplantısında  Fenerbahçe spor Kulübü’nün Türk adaletine sonsuz bir güven duyduğunu belirterek, adil sürecin adil bir şekilde sonuçlanmasını da beklediklerini söyledi. Özdemir konuşmasında “Yüce Türk adaletinin 104 yıllık şanlı tarihe sahip 25 milyondan fazla taraftarı olan dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe hakkında en doğru kararı en hızlı biçimde vereceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Emniyete ve Basına Yüklendi

Fenerbahçe Başkan vekili Özdemir her zaman yanlarında olan basına da yaşanan şike soruşturması sürecinde yaptıkları haberlerden dolayı sitem etti Özdemir “ Yürütülmekte olan sürece saygı duyuyoruz ama belirli bir kesimin henüz kesinleşmemiş delil ve kararlar üzerinden yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyoruz ve bunu kabul etmiyoruz. Üzülerek görüyoruz ki yaşanan süreçte soruşturmanın gizliliği ilkesi her geçen gün daha da artarak devam ediyor.Oysa bu süreçte en çok dikkat edilmesi gereken nokta gizlilik ilkesidir. İddia edilen hiçbir delilin mahkeme tarafından kabul edilmediği sürece delil hükmü kazanamaz. Mahkemeler hukuka ve vicdanına göre kararını verir bu karar taraflarca bir üst mahkemede temiz edilir, Temiz mahkemesi kararı onama veya bozma şeklinde de verebilir bundan sonra yine temyiz mahkemesine kararın düzeltilmesine karar talebinde bulunulur ancak bundan sonra mahkeme hükmü sonuçlanır. Dünyanın her yerinde durum böyleyken Başkanımıza uygulanan muameleye ve Fenerbahçe’ye karşı sürdürülen bu yargısız infaz ve linç kampanyasının hukuki durumu maalesef içler acısıdır. Soruşturma safhasında gizlilik esas olmasına rağmen bir nevi halkla ilişkiler kampanyası yürütülüyormuş gibi bir sürü medya mensubu kirli bilgilerini, yanlış kanaatlerini ve düşüncelerini kesinleşmiş, ispatlanmış ve hükme bağlanmış kararlar gibi takdim etmektedirler. Bunu bekleyen yorumcularda buradan hareket ederek yargılamadan infaz etmektedirler. “ dedi

Karar mercii olmayan Emniyetin 19 maçta Şike olduğuna dair bilgi açıklamasını da eleştiren Özdemir “Başkanımız ve yöneticilerimizi suçlu ilan ediyor ve infaz ediyorlar” diyerek  Emniyet ve Basına tepkili söylemlerde bulundu.

25 Milyon taraftarları ile infial içinde olduklarını söyleyen Özdemir Adaletin bir gün herkes için lazım olacağına ve yargı sürecine saygı gösterilerek gizlilik sürecinin daha fazla ihlal edilmemesi gerektiğini de istediklerini de vurguladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nu da uyarmayı ihmal etmedi:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaşanan süreçte bir kısım kesim tarafından oluşturulmaya çalışılan yanlış algılar ve baskın kamuoyundan etkilenmeden aklı selim karar vereceğinden kuşkuları olmadığını da söyleyen Özdemir şöyle konuştu “sadece Fenerbahçe’yi değil tüm Türk sporunu etkileyecek Toplumsal infiale neden olabilecek bir konumda alelacele karar vermektense konuyu etraflıca inceleyip hukuk süreci doğrultusunda kararlarını vermelidirler. Bir takımın şampiyonlar ligine katılmasına veya düşürülmesine karar vermek Futbol Federasyonu gibi bir kurumun ağırlığı ile bağdaşamaz. Federasyonun da hukukun sürecine saygılı olması ve hukukun çarklarının dönmesini beklemesini ve hukuk şeklinde karar vermesini talep ediyoruz” 

18.Şampiyonluk helal demez mi?

Özdemir konuşmasında kazandıkları Şampiyonluğun helal olduğunu da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu "18. Şampiyonluk helal terle kazanılmıştır. Yargısız infaz yapanlar futbolcularımızın emeklerini, taraftarlarımızın desteklerini yok saymaktadırlar. Yıkmak kolay ama inşa etmek zordur. Kulübümüzün tüm branşlarda elde ettiği şampiyonlukları, sporcularımızın milli formayla kazandıkları madalyalar kadar helaldir."

Özdemir konuşmasında Başta Fenerbahçe Başkanı Yıldırım ve tutuklu bulunan diğer Fenerbahçelilerin suçlu olmadıklarına inançlarının tam olduğunu ve kazandıkları 18. lig şampiuonluğunda futbolcularının terlerinin  özellikle vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor