Fener: Başımıza çorap ördüler!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu son derece önemli bir adım atarak, kulübün adını taşıyan kolejin işletmesini devretme kararı aldı.Kayışdağı’da bulunan okul için iki eğitim kurumu; Denizatı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi teklif verdi. Denizatı, 15 yıl geçe

Fener: Başımıza çorap ördüler!

Fenerbahçe Yönetim Kurulu son derece önemli bir adım atarak, kulübün adını taşıyan kolejin işletmesini devretme kararı aldı.

Kayışdağı’da bulunan okul için iki eğitim kurumu; Denizatı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi teklif verdi. Denizatı, 15 yıl geçerli anlaşma karşılığında sarı lacivertli kulübe toplam 22.5 milyon TL ödemeyi taahhüt ederken, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi 25 milyon TL önerdi. Her iki kurumu ve tekliflerini dikkatle inceleyen Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun, 2.5 milyon TL daha az önermesine rağmen Denizatı’nı tercih edeceği öğrenildi.

Fenerbahçe Koleji’nin başka bir kuruma devredilmesi projesinin kulüp başkanı Aziz Yıldırım’dan çıktığı belirtildi. Bir süredir okul idaresinin uygulamalarından memnun olmayan Yıldırım’ın, geçtiğimiz haftalarda yapılan bir yönetim kurulu toplantısında, “Koleji devredelim” fikrini ortaya attığı belirtildi. Okulun işletmesini devralacak kurum, kendi ekibini kuracak ve böylelikle Aziz Yıldırım’ın memnun olmadığı bazı isimlerle yollar ayrılacak. Fenerbahçe Koleji’ni devralmasına kesin gözüyle bakılan Denizatı Koleji’nin sunduğu teklifin ana hatları şöyle:

1 Yılda 1.5 milyon TL ödeyecekler

Fenerbahçe’ye her yıl kulübün belirleyeceği bir tarihte 1.5 milyon TL para ödemesi gerçekleştirilecek. Anlaşmanın geçerli olduğu 15 yılın sonunda bu rakam toplamda 22.5 milyon TL’ye ulaşacak.

2 Koleje büyük yatırım yapılacak

Fenerbahçe Koleji bu haliyle bırakılmayıp, büyütülecek ve sürekli modernize edilecek. Kulüp yönetim kurulunun bilgisi dahilinde yeni binalar ve alanlarla kolej, Türkiye’nin en büyük okulları arasına girecek.

3 Yöneticilerin tamamı değişecek

Fenerbahçe Koleji’nin ana okulunu da kapsayan bu anlaşmayla okulun yönetimi tamamen el değiştirecek. Kolejden sorumlu yönetim kurulu üyesi Turhan Şahin’in yerine başka bir kişi atanacak.

4 Kulübe özel kontenjan ayrılacak

Fenerbahçe Kulübü bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da genç ve başarılı sporcularını bu okulda burslu olarak okutmaya devam edecek. İşletici firma her yıl kulübe belirli sayıda kontenjan ayıracak.

Dereağzı’na da okul yapalım F.Bahçe’ye 48 milyon TL verelim

DENİZATI Eğitim Kurumları ile birlikte Fenerbahçe Koleji için teklif veren Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nin sahibi E.Murat Özteke, ilginç açıklamalar yaptı. Özteke, “Diğer kurum ne teklif ederse daha fazlasını vermeyi taahhüt ettik, ancak bizi pek fazla sevmediler herhalde. Biz hem Kayışdağı’ndaki koleji büyütecektik hem de kulübün Dereağzı’ndaki arazisine mükemmel bir okul yaptıracaktık. Fenerbahçe’ye de 48 milyon TL gelir sağlayacaktık” dedi.

Başımıza çorap ördüler

FENERBAHÇE’nin web sitesinde, kulübün resmi dergisinin ağustos sayısının tanıtım yazısında şike operasyonu için sert ifadeler kullanıldı. Yazıda, “Kulübün son 13 yılına damgasını vurmuş başkanı ve yöneticileri ile çalışanlarının son 1 ayda başına örülen çorapları, yasal olarak gizli kalması gereken ama bugün sokaktaki çocukların bile bildiği hazırlık soruşturmasını ve yargısız infazları farklı bir bakış açısıyla irdeliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor