Dünya futbolunda deprem!

Football Leaks adlı oluşum, dünya yıldızlarının vergi kaçırma girişimlerinin de yer aldığı tam 18 milyon 600 bin belgeyi gazetecilere teslim ettiklerini açıkladı.

Dünya futbolunda deprem!
İki yıldır Avrupa futbolundaki usulsüzlükleri belgeleriyle yayınlayan Football Leaks adlı internet sitesi, yaptığı açıklamayla Avrupa'nın önde gelen basın kuruluşlarıyla işbirliğine gittiğini duyurdu. Transferlerdeki yolsuzluk, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı yapıldığına dair iddialarda bulunan, bunlarla ilgili de belgeler yayınlayan oluşum, Alman Der Spiegel'e tam 1.9 terabayt boyutunda içerik teslim ettiğini açıkladı. Bu içeriklerin 18 milyon 600 bin adet belgeden oluştuğu vurgulandı. Bu dosyalarda en dikkat çekici iddia ise Cristiano Ronaldo'nun 2009-2014 yılları arasında Virgin Adaları üzerinden 70 milyon Euro para aktarımı yaptığını ve bu sayede yalnızca 5.6 milyon Euro verdi ödemiş olması... Dosyada Mesut Özil ve Jose Mourinho'nun da adı geçtiği biliniyor.
 
SİSTEMİN KİLİT İSMİ MENDES
Ronaldo'nun az vergi ödemek için yaptığı işlemlerinin benzerlerini Jose Mourinho ve Mesut Özil'in de yaptığı iddia ediliyor. Tüm bu işlemlerin Ronaldo ve Mourinho'nun menajerliğini yapan Jorge Mendes'in kurduğu bir sistem sayesinde gerçekleştiği düşünülüyor. Daha sonra Danimarka, Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya, Sırbistan ve Romanya'dan da 'sızıntılar' yapılacağı duyurulurken. Romanya kısmında ise Türkiye'ye dair belgelerin de olduğu ifade ediliyor.
 
60 GAZETECİ İNCELİYOR
Alman Der Spiegel dergisi, Portekiz'den Expresso ve İngiltere'den The Sun gazetesinin desteğiyle ile ilk etap çalışmalarını 60 gazeteciyle birlikte yürüttüğünü duyurdu. Bu konsorsiyum 7 ay süren inceleme sonucunda futbol dünyasını sarsacağını düşündükleri çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. 
 
MOURİNHO
Portekizli hocanın da az vergi ödemek için yollar aradığı iddia ediliyor.
 
RONALDO
CR7'nin 2009-2014 yıllarında yüksek miktarda vergi kaçırdığı düşünülüyor.
 
MESUT
Özil'le ilgili herhangi bir bilgi yok ama onun da adı skandalla anılıyor.
 
MENDES
Mourinho ve Ronaldo'nun menajeri bu davada kilit isim konumunda. (Sabah)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler