"Demirören'i ciddiye almam"

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Galatasaray TV'de yayınlanan Gündem programına konuk oldu.Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk Galatasaray TV'de 27 Şubat'ta yapılacak olan TFF Olağanüstü Genel Kurulu öncesi seçim

"Demirören'i ciddiye almam"

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Galatasaray TV'de yayınlanan Gündem programına konuk oldu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk Galatasaray TV'de 27 Şubat'ta yapılacak olan TFF Olağanüstü Genel Kurulu öncesi seçim sürecini ve son günlerde spor kamuoyunda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İşte Adnan Öztürk'ün Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamalardan satır başları;

"SENARYO DEVAM EDİYOR"

- Kulüpler Birliği'nin Ağustos ayındaki toplatısında 16 kulübünde imzasıyla sonucu ne olursa olsun küme düşürme kaldırılsın diye dilekçe verildi. O senaryo devam ediyor. G.Saray bu dilekçeye hiçbir şekilde imza atmadı.

- 27 Şubat'taki kongreyi düzenlemek isteyenler Ağustos ayındaki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorlar. Türk futbolunda son dönemlerde yaşananlarla alakalı ve camiamıza yapılan sataşmalarla ilgili nezaketimizi ve camiamızın tipik özelliklerinden bir tanesi olan efendiliğimizi korumakta zorlanmaya başladık.

- Kulüpler Birliği'nde ciddi tartışmalarımız oldu. 58. maddenin gereği yerine getirilsin diye. Ama Mehmet Ali Aydınlar istifa etti gitti. Kısmet Erkiner'in açıklamalarında sürpriz bir açıklama yok. Ona kızdım buna kızdım diyerek istifa etmek bu kapın içini doldurmuyor.

-Statlarda futbol keyfinin öne çıklması için tansiyonun indirilmesi adına Şenes Erzik'in ismi gündeme getirildi. Bizim kişilerle sorunumuz yok. Tuttukları takımlarla ilgili de sorunumuz yok. Kullanılacak yol haritasının evrensel kuralların uygulanmasıyla ilgili bir sorunumuz var.

-Şenes beyi çok sayıyoruz onun kalitesini tartışacak değiliz ama B planı yapılsın dediğimde Bakan Suat Kılıç çok şaşırdı.

"İŞİN CİDDİYETİNİ ANLAMADILAR"

- Bazıları bu işin ciddiyetini anlamadılar. Hep beraber Şenes Erzik'i destekleyelim dediler. Biz de internet sitemizden destek mesajını verdik ama bu mesajdan 35 dakika sonra Erzik bu göreve talip olamayacağını bildirdi. Yeni bir süreç başladı. "Küme düşme kalksın" , "UEFA da kim" diyenlerin senaryosu başladı. 21 tane TFF Başkan adayı var.

- O kadar hassas bir durumdayız ki Türk futbolu olarak. Bu kamuoyunun da önüne geçti. Burada konuya yapıcı bir şekilde yaklaşmak isteyenler nezaketle bazı şeyleri anlatmaya çalışırken bazı özürler bulmak zorunda kalıyorlar. Şenes bey de aday olmamak için kendince bir mazeret buldu..

- Sayın Demirören'in adaylığı hayırlı olsun, diğer 20 adaya da aynı şekilde. Biz yine nezaketimizi yapalım ama her konuşmaya çok dikkat etmemiz lazım. Futbol kamuoyu o kadar gerilmeye başladı ki biz yöneticilere düşen bu gerginliğin artmasını engellemek. Nefret tohumları ekmeyecek şekilde davranmaya her zamankinden daha fazla dikkat etmeliyiz.

- 75 milyon nüfusumuz var dünyada liderliğe soyunmuş bir ülkeyiz. Herhalde sayın Başbakan'ın Türkiye Cumhuriyeti devleti gibi önemli bir ülkede başbakanlık makamında oturan birisinin dakikalarının sayılı olduğunu herkesin bilmesi lazım. "Başbakanla görüştüm desteğini aldım" gibi şeylerin doğruluğuna inanmıyorum. Sanki öyle bir ambians yaratılıyor ki Başbakan'ın futboldan başka işi yok.

"DEMİRÖREN'İ CİDDİYE ALMAM"

- Yıldırım Demirören'e hayırlı olsun dedik ama onun yol haritasını herkes biliyor. Başkan adayı olduktan sonra söylemlerini değiştirse bile bizim için bi anlamı olmaz. "3-5 sene avrupa'ya gitmesek ne olur?" diyen bir mantelite. Türk futbolunun en hassas noktasında TFF Başkanı'nın istifaya davet eden bir mantelite.

- UEFA Yıldırım Demirören'in hatırı için değiştirecekse buyursun yapsın. Uluslararası kurallarda ben bir istisna yaratacağım söylemini bizim desteklememiz mümkün değil. Diğer kulüpler destekleyebilir saygı duyarız. Çok uzun zaman var daha. Kulüpler fikirlerini değiştirebilirler. Ama ben Yıldırım Demirören'in "UEFA'yı ikna edeceğim" söylemini ciddiye almam.

- Ata Aksu ile görüştüm ve hayırlı olsun dedim. Yıldırım Demirören'i desteklemiyor olmamız onun arkasında olacağımız anlamına gelmez. Ata Aksu'nun da yol haritasını öğrenmek istiyoruz. Sayın Aksu'dan taahütlerini bekliyoruz. Onun da açıklamalarına baktıktan sonra Yönetim Kurulu olarak bir değerlendirme yapacağız ve kime destek olacağımızı açıklayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor