Bursaspor-Amadespor maçı öncesi olay! Saha savaş alanına döndü

TFF 2. Lig'de Bursaspor Amedspor karşılaşması öncesi Amedsporlular ile Bursasporlular arasında arbede yaşandı. Karşılaşmayı 2-1 Bursaspor kazandı.

Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde saha savaş alanına döndü. Bursa'da oynanacak karşılaşmada ısınmak için sahaya çıkan Amedsporlular ile Bursasporlular arasında arbede yaşandı. Dün gece de Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde "Ne Mutlu Türk'üm" diyerek havai fişekler patlatmıştı.

Bursa spor ile Amed spor, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. hafta mücadelesinde Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Olayların damga vurduğu mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazandı.

BURSASPOR EVİNDE KAYBETMEDİ

Yoğun güvenlik önlemleri altında oynanan ve özellikle ilk yarısında sahaya yabancı maddelerin yağdığı maçta Bursa spor'a galibiyeti getiren golleri, 28. dakikada Çağatay Yılmaz ile 81. dakikada Cenk Şahin kaydetti.

İKİ GRUP ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursa'da oynanacak Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesi saha karıştı.

Bursaspor tribününden çekilen videoda, ısınmak için sahaya çıkan Amedsporlular ile Bursasporlular arasında arbede çıktığı görüldü. İki grup arasında çıkan olayları engellemek için birçok görevli araya girdi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursa'da oynanan Bursapor - Amedspor müsabakasına ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Bakan Soylu, konuyla ilgili açıklamasında, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" ifadelerini kullandı.

MAÇ SIK SIK DURDU

Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya çıkan iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan mücadele tribünlerden atılan yabancı maddeler nedeniyle sık sık durdu. Maçın özellikle ilk dakikalarında tansiyonun çok yüksek olduğu mücadelede Bursa spor taraftarı sahaya koltuk attı. Sahaya su şişelerinin yağdığı maçta, mermi ve kesici aletlerin de atıldığı iddia edildi.

TRİBÜNDE DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

Amed spor maçında Bursa spor taraftarlarının açtığı pankartlar ise dikkat çekti. Yeşil-beyazlı tribünlerde "Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartları açıldı. Tepki çeken görseller sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bursaspor-Amadespor maçı öncesi olay! Saha savaş alanına döndü

OLAYLAR GECE BAŞLADI

Dün gece sosyal medyada yer alan videolarda ise bir grup Bursaspor taraftarının, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attığı ve Mehter Marşı çaldığı görülmüştü.

Öte yandan havai fişek patlatan grup, Amedsporlulara yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunmuştu.

Bursaspor-Amadespor maçı öncesi olay! Saha savaş alanına döndü

Bursaspor-Amadespor maçı öncesi olay! Saha savaş alanına döndü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor