Bakan Özak Beşiktaş Okulunu açtı

Elazığ’da 8 Mart’ta meydana gelen deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Çakırkaş Beldesindeki okulun yerine, Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından yaptırılan Beşiktaş İlköğretim Okulu açıldı.Beşiktaş Kulübü Başkanı Yı

Bakan Özak Beşiktaş Okulunu açtı

Elazığ’da 8 Mart’ta meydana gelen deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelen Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Çakırkaş Beldesindeki okulun yerine, Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından yaptırılan Beşiktaş İlköğretim Okulu açıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş kadın, aile ve çocuk istişare heyeti başkanı Revna Demirören ve bazı kulüp yöneticilerinin katılımıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, burada bugün kendilerini bir spor kulübünün birleştirdiğini belirterek, "Spor sosyolojik bir olgu. Son derece önemli. 40 milyon gencimiz var. ama 2,5 milyon lisanslı sporcumuz var. Biz spor kültür ve bilinci geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Okullardaki çağ dışı beden eğitim dersinin kaldırılıp yerine beden eğitimi ve spor kültürü dersine geçilmesinin gerektiğini ifade eden Özak, "Artık haftada belki de 5 saat spor, sanat ve kültür derslerini koymamız gerekiyor. 24 saat devam eden bir TRT Spor’u hayata geçirmemiz gerekiyor. Başka çaresi yok" diye konuştu.

Özak, Atatürk’ün Trabzon’a yaptığı ziyarette Trabzon Lisesi’nin anı defterine "Bedeni spor, fikri spor ile muvazeneli (denge) olmalıdır" sözünü yazdığını belirterek, hem spor hem eğitim yapılarak gençlerin 21. yüzyıla daha çağdaş ve iyi bir şekilde yetiştirilebilineceğini kaydetti.

SOSYAL SORUMLULUK

İnsanların dünyada eser bırakması gerektiğinin altını çizen Bakan Özak, "Ne mutlu sosyal sorumluluk alanlara ki böyle eserleri bırakabiliyorlar, isimlerini ölümsüzleştirebiliyorlar. Ne mutlu Beşiktaş Kulübüne ki böylesine diğer spor kulüplerine de örnek olabiliyor" dedi.

Revna Demirören ve heyet üyelerine teşekkür eden Özak, "Kadınımızın neler yapabileceğini, tribünlerde kadının ne kadar önemli ve etkili olduğunu spordaki centilmenliğe ne kadar katkısı olduğunu, bir örnek olarak gösterdiler.Demirören ailesini kutluyorum" diye konuştu.

YILDIRIM DEMİRÖREN

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye’nin ilk spor kulübü olan Beşiktaşın şanlı tarihinin kupalarla, başarılarla dolu olduğunu, Beşiktaşlılık duruşunun, saygınlığının Türkiye’de ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Ancak tüm bunların spora dayalı olduğunu dile getiren Demirören, "Bizler ayrıca Türkiye’nin en büyük sosyal kurumlarından biriyiz. Sosyal kurum olarak da sosyal görevlerimiz apayrı. Bunun için Beşiktaş yönetimi olarak bu dönemde tabi ki sportif başarılar önemli ama amacımız yardıma muhtaç, edebileceğimiz büyüklükte yardımların Türkiyemizin ihtiyaç duyulan her bölgesine götürebilmektir. Bunu da yönetim kurulu ve Beşiktaş’a gönül veren Beşiktaşlıların desteğiyle yapıyoruz" dedi.

Demirören, okulun yapımında emekleri geçen herkese, heyet üyelerine ve eşi Revna Demirören’e de ayrıca teşekkür etti.

"AYDIN TÜRK ÇOCUKLARI YETİŞSİN"

Beşiktaş kadın, aile ve çocuk istişare heyeti başkanı Revna Demirören ise Beşiktaş Jimnastik Kulübünün altında oluşturdukları sosyal yardımlaşma heyetiyle birlikte 8 Mart depreminin ardından geldikleri Elazığ’da çok duygulu anlar yaşadığını kaydetti.

Okulu bitmiş halde görünce daha da çok duygulandığını ifade eden Revna Demirören, "Burada çok iyi eğitim verileceğine ve çok iyi Beşiktaşlılar yetişeceğine inanıyorum. İnşallah bu son olmayacak daha çok güzel şeyler yapacağız heyetimizle birlikte. Hayırlı olsun. Bu okulda aydın Türk çocuklarının yetişmesini ümit ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından okul, Bakan Özak, Vali Muammer Erol, AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve Revna Dömirören tarafından açıldı.

Beşiktaş Kulübü tarafından yaptırılan Beşiktaş İlköğretim Okulu 12 dersliğe sahip.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor