Aysal: Sadri başkanı destekliyorum

 Spor Toto Süper Lig'de 2011-12 sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da kulüp başkanı Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni bir seçime gitmesi ve Türk futbolunun yeniden yapılandırılması gerektiğine inandığını söyledi. Ünal Aysal, Habertürk Tv

Aysal: Sadri başkanı destekliyorum

 

Spor Toto Süper Lig'de 2011-12 sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'da kulüp başkanı Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni bir seçime gitmesi ve Türk futbolunun yeniden yapılandırılması gerektiğine inandığını söyledi.

 

Ünal Aysal, Habertürk Tv'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, Türk futbolunun yeniden yapılandırılması için ciddi gayretler gösterilmesi gerektiğini, Galatasaray Kulübü olarak kendilerinin de buna destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

Kulüpler Birliği'nin kurumsal bir yapıya kavuşturulması gerektiğini öne süren Aysal, ''Şampiyon olduğunuz için mevcut Futbol Fedarasyonu yönetimine karşı bakışınızda bir yumuşama oldu mu-'' şeklindeki soruya, ''Bugünkü Federasyon'un bu görevi icra edebileceğine katiyetle inanmıyoruz.

Sadri başkanın (Trabzonspor Kulübü başkanı) görüşlerine katılıyoruz bu anlamda. Yeni bir seçim, yeni bir federasyon ve yeni bir anlayışla Türk sporunun yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz.

Alınan son kararlar tamamen hayal kırıcı'' karşılığını verdi.

 

-UEFA'nın alacağı karar-

Sezon içinde, Türk takımlarına Avrupa kupaları kapılarının kapanması halinde Galatasaray'daki görevinden istifa edeceğini söylediğini hatırlatan Aysal, ''Ancak Allah'a çok şükür böyle bir iş görünmüyor. İnşallah UEFA, Federasyon'un son aldığı kararlara çok sert tepki göstermez'' dedi.

 

''UEFA'dan ne gibi bir karar bekliyorsunuz-'' şeklindeki soru üzerine ise Aysal, ''Ben kartları göremem ama Avrupalıların nasıl düşündüğünü bilebilirim. Çünkü hayatım orada geçti, aynı prensipleri yaşadım senelerce. Kurallar, kuraldır.

Kuralların dışına taştığınız vakit muhakkak bunun müeyyidesi gelir. Bu müeyyide şöyle mi böyle mi olur, onu bilemem. Ancak biz müeyyidesiz bir serbestliği tahmin etmiyorum ki yaşayalım. Bunun bedeli ödenecektir ama inşallah ağır olmaz'' dedi.

''UEFA'nın alacağı kararlar tüm kulüpleri kapsar mı-'' şeklindeki soru üzerine ise Aysal, ''Ben bu konuda UEFA'nın daha ayrımcı ve daha politik tavır alacağını düşünüyorum'' dedi.

 

Aysal, söylentilerin aksine UEFA üyesiyle bugüne değin hiç bir ikili diyaloğa girmediklerini, UEFA'dan hiç bir talepte de bulunmadıklarını kaydetti. Aysal, ''Özellikle olayların irdelenmesi, gözden geçmesi, neticesi ortaya çıkmadan önce hiç bir işleme girmeyiz. Ancak ne zaman gireriz- Galatasaray'ın bundan zarar göreceğini anladığımız ve bu iş netleştiği an tüm hukuki sistemi çalıştırırız'' diye konuştu.

Galatasaray'ın hedefinin Avrupa'da başarılı olmak olduğunu ifade eden Aysal, ''Kuvvetli Galatasaray ancak kuvvetli rakiplerle doğabilir. Avrupa'da başarıyı yakalamak için antrenmanı iyi yapmam lazım. Bu nedenle zayıf bir Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Trabzonspor benim işime gelmez'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor