Montella ikide iki ile başlamıştı! Türkiye dünya sıralamasında kaçıncı sıraya yükseldi?

A Milli Futbol Takımı 2021 yılından bu yana en yüksek sıralama derecesini yakalayarak 2019'dan sonra ilk kez 4 sıra birden yükseldi yükseldi.

Montella ikide iki ile başlamıştı! Türkiye dünya sıralamasında kaçıncı sıraya yükseldi?

A Milli Futbol Takımı, Ekim ayı dünya sıralamasında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından yayınlanan son verilere göre 4 sıra yükselerek 38'inci sıraya yükseldi.

Ay-Yıldızlılar, Hırvatistan ve Letonya karşısında kazandığı galibiyetlerin ardından 2024 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. Bu başarı, Aralık 2021'den bu yana elde edilen en yüksek sıralama derecesini temsil ediyor ve aynı zamanda Ekim 2019'dan sonra ilk kez 4 sıra birden yükseldikleri bir dönem yaşanıyor.

Türkiye, 1,498 puanla Ekim ayı sıralamasının ilk 53 sırasında bulunan takımlar arasında en fazla puan toplayan ülke oldu.

Ayrıca, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki rakiplerimizden Hırvatistan, puan bazında büyük bir düşüş yaşayarak 4 sıra gerileyip 10'uncu sıraya geriledi. Galler, 33'üncülükten 28'inciliğe yükselirken, Letonya da 136'ncı sıradan 132'nci sıraya yükseldi. Ermenistan ise 95'inci sıraya geriledi.

FIFA sıralamasının ilk beş sırasında ise değişiklik olmadı. 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, 1,861 puanla birinciliğini sürdürdü. Fransa, 1,853 puanla ikinci sırada bulunurken, Brezilya 1,812 puanla üçüncü sırayı korudu. İngiltere, 1,807 puanla dördüncü sırada yer alırken, Belçika ise 1,793 puanla beşinci sırayı elinde tuttu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor