Trabzonspor maçı sonrası gündeme gelmişti! Fenerbahçe Lig'den çekilecek mi?

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor maçında çıkan olaylardan sonra Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı alan Fenerbahçe'de ligden çekilip çekilmeme kararını açıkladı.

Trabzonspor maçı sonrası gündeme gelmişti! Fenerbahçe Lig'den çekilecek mi?

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan Fenerbahçe, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle Ülker Stadyumu'nda toplandı.

Kongre, Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bileck'in çoğunluğun sağlandığını duyurmasıyla başladı. Bilecik konuşmasında "Sevgili Fenerbahçeliler... Bu tarihi bir yere not edin. Bugün Fenerbahçe camiası olarak tarihe geçecek bir gün yaşıyoruz. Mevcut hazirun sayımızı paylaşmak istiyorum. Minimum sayı olan 22.588 sayısını aşmış bulunmaktayız. Bugün, hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gündür. Fenerbahçe'nin yıllarca karşı karşıya kaldığı planlı operasyonlara karşı atılacak adımları belirleme günüdür" dedi. Erol Bilecik, konuşmasında "Fenerbahçe ayağa kalkarsa, Türkiye ayağa kalkar. Siyasetin bulaşmadığı her branşta Fenerbahçe her zaman zirveye oynar. Bize yapılan yanlışları yarına da, yanlarına da bırakmayacağız. Çünkü Fenerbahçe bize Atamızın emanetidir" ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ KARARI AÇIKLADI
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının ardından alınacak yol haritası ile ilgili şu konuşmayı yaptı:

"Fenerbahçe camiasının tüm paydaşları ile yaptığımız konuşmalarda en az kabul gören alternatif ligden çekilmek. Bu nedenle ligden çekilme alternatifini 3 ay sonra yapılacak bundan sonraski genel kurula kadar tamamen masadan kaldırıyoruz. Fenerbahçe kaptanları, istediğiniz oldu, çıkın ne yapacaksanız yapın, bizi şampiyon yapın."

Ali Koç, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa final maçı için ise "Fenerbahçe taraftarına bir kez daha sesleniyorum. Lütfen Urfa'ya seyahat planı yapmayın. Süper Kupa biletlerini rezerve etmeyin. Süper Kupa maçına çıkıp çıkmama konusunu sizin oyunuza sunanacağız" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor