Akçay 19 maç sonra...

Akçay'ın muhteşem serisi sona erdi

Akçay 19 maç sonra...
Mustafa Akçay, Avrupa’da tam 19 maç sonra kaybetti

Trabzonspor ve Osmanlıspor’un başındayken bugüne kadar Avrupa kupalarındaki 19 sınavda kaybetmeyen Trabzonlu teknik adam Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi'nde Zürih'e 2-1 mağlup oldu ve müthiş seri noktalandı.  Akçay’ın takımları söz konusu 20 müsabakanın 15’ini kazandı, 4’ünde berabere kaldı. Son olarak Zürih’e boyun eğdi. Akçay’ın ekipleri 42 gol attı, 15 gol yedi. Mor-Sarılıların teknik direktörü, 2013-2014 sezonunda Trabzonspor ile başlayan Avrupa macerasında mağlubiyetle tanışmamıştı. 

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndaki ilk maçında, Ankara’da Steaua Bükreş’i 2-0 yenen Osmanlıspor, İsviçre  temsilcisi Zürih’in konuğuydu. Mücadele ev sahibinin 2-1 üstünlüğüyle bitti. İlk yarıyı 45. dakikada Marco Schönbachler’in golüyle geride kapatan Başkent temsilcisi, 73’te Umar Aminu’nun asistinde Adam Maher ile eşitliği yakaladı. Ancak Dzengis Cavusevic, 79’da skoru belirledi. Osmanlıspor, 4 puanlı İspanyol Villarreal’in ardında, 3 puanla ikinci basamakta yer aldı.

KÖTÜ OYNAMA HAKKIMIZI KULLANDIK

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Akçay, "Zor olacağını bildiğimiz bir maça çıktık. Konsantrasyonumuz ve dikkatimiz oldukça kötüydü. İkinci yarı müsabakayı geri çevirmek için mücadele ettiysek de gerek rakibimiz, gerekse süre buna müsaade etmedi. Rakibimizi kutluyoruz. Oyuncularımızı çok da suçlayamıyorum. Haftada 2 müsabaka oynayarak geliyoruz. Yeni tanıştığım bir sistem bu. Gerek fiziksel gerek ruhsal direncimizi biraz daha geliştirmeliyiz." diye konuştu.

Futbolcularının Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile 6. haftada yapacakları maçı daha fazla düşündüğünü belirten Akçay, şunları söyledi:
"Biz müsabakayı ilk yarıda zaten kaybetmiştik. İkinci yarıdaki çabalarımız yetmedi. Umarım Fenerbahçe maçında bunu telefi ederiz, edecek gücümüz var. Oyuncularımıza güveniyorum. Futbolda kötü oynamak da var. Bugün o hakkımızı kullandık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor