A2 Ligi 6 Ekim'de başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A2 Ligi'nde 2011-2012 sezon planlamasını belirledi.Toplam 37 takımlı 4 gruptan oluşan A2 Ligi, 6 Ekim Perşembe günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Ayrıca kulüpler, A2 Ligi maçlarında futbolcu uygunluğu kri

A2 Ligi 6 Ekim'de başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A2 Ligi'nde 2011-2012 sezon planlamasını belirledi.

Toplam 37 takımlı 4 gruptan oluşan A2 Ligi, 6 Ekim Perşembe günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Ayrıca kulüpler, A2 Ligi maçlarında futbolcu uygunluğu kriterlerine uymak şartıyla en fazla 2 yabancı futbolcu da oynatabilecek.

Statüsü değiştirilen A2 Ligi'nde takımlar bölgesel 4 gruba ayrıldı. 9 takımlı 3 grup ve 10 takımlı 1 grupta maçlar, çift devreli lig usulüne göre 18 hafta sürecek.

Ocak 2012'de tamamlanacak Kademe grubu müsabakalar sonucunda, gruplarında ilk 2 sırayı alan toplam 8 takım Final grubunu oluşturacak. 0 puandan başlayacak Final grubunda maçlar, çift devreli lig usulüne göre 14 hafta sürecek.

Kademe grubu müsabakalar sonucunda, gruplarında 3-9. ve 4. grupta 3-10. sıralar arasında yer alan takımlar, aldıkları Kademe grubundaki puanlarından devam ederek çift devreli lig usulüne göre Klasman grubunda yer alacak.

Final grubu ve Klasman grubu müsabakalarının ardından, Final grubunda ilk 4 sırayı alan takımlar bir torbada, Klasman gruplarını lider tamamlayan 4 takım diğer torbada olmak üzere kura çekimi yapılacak. Bu 8 takım, A2 Ligi şampiyonu olmak için Play-Off maçları oynayacak. Tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final, yarı final ve final maçları gerçekleşecek.

Bu maçlar sonucunda, kazanan takım 2011-2012 sezonu A2 Ligi Türkiye Şampiyonu olacak. Yarı finalde kaybeden takımlar ise 3.lük - 4.lük maçı oynayacak.

Hakemleri MHK tarafından atanacak olan A2 Ligi'nde maçlar Pazartesi günleri oynanacak ve Aynı kulübün A takımının maçı olduğu gün A2 takımının maçı olmayacak. Bu sayede kulüplerin "A" takım teknik sorumlu ve antrenörleri, A2 Ligi'nde oynayan futbolcuların performanslarını bizzat takip edebilme şansına sahip olabilecek. Bu ligde maçlar da FIFA standartlarına uygun doğal çim sahalarda oynanacak.

A’ Ligi’nde takımımız Ankaraspor A.Ş., Boluspor, Çaykur Rizespor A.Ş., Giresunspor, Kardemir D.Ç. Karabükspor, Orduspor, Samsunspor ve Sivasspor’un yer aldığı 3. Grupta mücadele edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor