60 şikeci futbolcuya ceza yağdı

Çin’de, aralarında Dünya Kupası’nda görev yapmış ünlü bir hakemin de bulunduğu 60 futbolcu, antrenör ve hakeme ceza yağdı.Çin süper Ligi’nden 60 hakem, futbolcu, menacer ve antrenörün isimlerinin karıştığı şike skandalında, 2002 yılında Dünya Kupası’nda m

60 şikeci futbolcuya ceza yağdı

Çin’de, aralarında Dünya Kupası’nda görev yapmış ünlü bir hakemin de bulunduğu 60 futbolcu, antrenör ve hakeme ceza yağdı.

Çin süper Ligi’nden 60 hakem, futbolcu, menacer ve antrenörün isimlerinin karıştığı şike skandalında, 2002 yılında Dünya Kupası’nda maç yöneten Lu Jun beş buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Çin’in Liaoning eyaletine bağlı Tieling Mahkemesi ayrıca Lu Jun’un 100 bin yuan (yaklaşık 15 bin 900 dolar) değerindeki mal varlığına el koydu.

Lu Jun dışında üç hakeme üç buçuk yılla altı yıl arasında hapis kararı çıkarken, aralarında Süper Lig genel menaceri Lu Feng’in de bulunduğu 56 futbolcu ve antrenör şike ve rüşvet almaktan yedi yıla kadar hapis cezalarına çarptırıldı.

Şikeye adı karışan Süper Lig takımları Shandong Luneng, Shanghai Shenhua, Henan Jianye, Changchun Yatai ve Jiangsu Shuntian haklarındaki kararı ise, yeni sezorun başlamasından önce Çin Futbol Federasyonu verecek.

Çin’de yeni futbol sezonu 10 Mart’ta başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor