58. Madde değişmiyor!

Fenerbahçe'yi kurtaramayacaklarını anladılar mı?Trabzonspor, Galatasaray, Orduspor, Ankaragücü, Antalyaspor'un yanısıra ikinci lig kulüplerinin 58. maddenin değişmemesi yönünde yaptıkları açıklamalar Mehmet Ali Aydınlar'a geri adım mı attırdı.Aydınlar, bu

58. Madde değişmiyor!

Fenerbahçe'yi kurtaramayacaklarını anladılar mı?

Trabzonspor, Galatasaray, Orduspor, Ankaragücü, Antalyaspor'un yanısıra ikinci lig kulüplerinin 58. maddenin değişmemesi yönünde yaptıkları açıklamalar Mehmet Ali Aydınlar'a geri adım mı attırdı.

Aydınlar, bu maddenin Genel kurulda değiştirilemeyeceğini anladı mı?

TFF’nin, küme düşme cezalarını içeren 58. maddede ‘değişiklik yapılmaması’ konusunda bir karar aldığı ortaya çıktığı iddia edildi.

Bu karar, F.Bahçe ile birlikte iddianamede adı geçen diğer kulüpleri de zor duruma düşürebilir.

TFF Yönetim Kurulu, sürpriz bir şekilde Profesyonel Futbol Disiplin Talimatını’nın 58. maddesini değiştirmeme kararı aldı. Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında toplanan yönetim, Türk futbolunun en önemli gündem maddesi ile ilgili olarak bir durum değerlendirmesinde bulundu ve talimatın kesinlikle değiştirilmemesini kararlaştırdı.

Hafta içinde toplanan Kulüpler Birliği’nin “58. maddede revizyona gidilmesi gerekir” şeklinde karar almasına karşın, TFF yönetimi “Kesinlikle değişmeyecek” görüşüne vardı. TFF’nin bu şok kararı sonrası iddianamede adı geçen F.Bahçe ile birlikte Beşiktaş ve Sivas'ın  da aralarında bulunduğu çok sayıda takım yeniden sıkıntılı bir sürece girdi.

Talimatta “şike ile teşviğin teşebbüsü bile suçtur ve de cezası küme düşmedir” şeklinde bağlayıcı bir husus bulunduğu için, F.Bahçe’nin yanı sıra diğer takımların da bu paralelde çok zor bir duruma düşebileceği öne sürüldü.

Kulüpler Birliği’nin, bu ilginç gelişme karşısında nasıl bir politika izleyeceği merak konusu. 26 Ocak’taki Olağanüstü Genel Kurul öncesi yeni bir talimat hazırlama düşüncesinde olan Kulüpler Birliği’nin, bu son kararı değiştirebilmek amacıyla önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışma içine gireceği öne sürüldü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA BAŞ BAŞA
Başbakan Tayyip Erdoğan, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ı dün çalışma ofisinde kabul etti. Dolmabahçe’deki Başbakanlık çalışma ofisinde yapılan görüşme 2 saat sürdü.

Aydınlar’ın, Başbakan’a geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ve son gelişmeler hakkında bilgi verdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor