2013 koordinatörü belli oldu

2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğüne, Üniversiade 2005 İzmir Genel Koordinatörlüğünü de yapan Taha Aksoy getirildi.Aksoy, yaklaşık 3 aydır genel koordinatörlük görevini yürüten ve işleri dolayısıyla Ankara'ya gidecek olan Ali Yener'den Mersin Üni

2013 koordinatörü belli oldu

2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğüne, Üniversiade 2005 İzmir Genel Koordinatörlüğünü de yapan Taha Aksoy getirildi.

Aksoy, yaklaşık 3 aydır genel koordinatörlük görevini yürüten ve işleri dolayısıyla Ankara'ya gidecek olan Ali Yener'den Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftliköy Yerleşkesindeki yeni koordinatörlük binasında düzenlenen törenle görevi devraldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, törende MEÜ tarafından tahsis edilen yeni binanın tanıtımı ve görev değişikliği için bir araya geldiklerini söyledi.

2013'de Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Oyunları'nın önemine işaret eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak 2020 Olimpiyatları'nın ülkemizde yapılması hedefinin peşindeyiz. Bugüne kadar hak edilmesine ve beklenmesine rağmen gerçekleşmeyen bu hedef inşallah 2020'de Türkiye ile buluşacak. Türkiye 2020 Olimpiyat Oyunları'nı yapabilecek ve başarıyla gerçekleştirebilecek bir ülke. Ama bunun ilk adımı olan Akdeniz Oyunları belirleyici bir eşik olacak. Bu yüzden Akdeniz Oyunları sınavını verecek olmanın yanında 2020'ye giden yolda Türkiye'nin olimpiyat oyunlarını alması öncesinde belki en büyük sorumluluğu taşıyan kentiz."

Türkiye'nin spor organizasyonlarını başarıyla yapan bir ülke olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Bizim için başarı organizasyonel başarının ötesinde olmalıdır. Artık hedef bu organizasyonlarda sportif anlamda da başarısı tescil edilen bir ülke olmak mecburiyetindeyiz. Bunun da altyapısı mevcut" dedi.

Mersin'in üst liglerde hemen her branşta takımları bulunan, Nevin Yanıt gibi Avrupa Şampiyonları çıkarmış bir kent olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'in bir bütün olarak yeniden fiziksel ve sosyal altyapısının tamamlanması ve tanımlanmasını sağlayacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, 2013 Akdeniz Oyunları'nı Mersin'e getirebilmek için büyük çaba sarf ettiklerini, ancak 2007'de yapılan oylamada oyunların Yunanistan'a verildiğini anımsattı.

Bu ülkede yaşanan sıkıntılardan sonra oyunların Mersin'e verildiğini vurgulayan Özcan, "Gönül isterdi ki; 2007'deki oylamada bu oyunları alarak rahat bir takvim içinde yatırımları ve tesisleri yetiştirelim. Ancak kısa zaman dilimi içerisinde tesisleri yetiştirmek durumundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıp imar tadilatlarını gerçekleştirdik. Arsa sorunu çözüldü. Yetişmemesi için bir neden yok. Her türlü konuda destek olacağız. Ticarette, lojistikte, tarımda, kültür ve sanatta önemli bir kent olan Mersin'e ayrıca spor halkası da eklenecek" diye konuştu.

-"Başarıyı yakalayacağımızdan hiç kimse kuşkuya düşmesin"-

2013 Akdeniz Oyunları'nın yeni genel koordinatörü Taha Aksoy da, Bakanlığın Ankara'da ihtiyaç duyması nedeniyle görevinden ayrılan Yener'den çalışma boyunca istifade edeceğini söyledi.

Türkiye'nin artık çok büyük organizasyonlara imza attığını ifade eden Aksoy,

"Üniversiade ile başlayan dönemden sonra Avrupa Kupası finalinden Dünya Basketbol Şampiyonası, Erzurum ve Trabzon'da yapılan faaliyetler Türkiye'nin başarılı organizasyonları oldu" dedi.

Türkiye'nin bu organizasyonlarla bazı amaçlar güttüğünü vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti:

"En üst düzeydeki amaç ise Türkiye'nin dünyadaki tanıtımını sağlamak, Türk insanını başarabileceklerini ve Türkiye'yi göstermek. Bu organizasyonlara gelenler genç insanlar. Dolayısıyla onların zihinlerinde iyi bir imaj bırakarak buradan ayrılmalarını sağlarsak, görevimizi başarıyla yapmış sayılırız. Ayrıca organizasyonlar, yapıldıkları kentteki insanlara ekonomik ve sosyal açıdan katkı sunuyor. Öte yandan yapılan bu tesislerin yaşamasını sağlayabilirsek, daha sağlıklı, spora daha yatkın ve sporu seven gençler yetiştirme temel amacına da ulaşmış oluruz."

Organizasyonların başarısında kentin vereceği desteğe işaret eden Aksoy,

"Bu organizasyondan bize ne gelir fikri geriye itilmeli, bu organizasyona biz neler verebiliriz fikri öne çıkmalıdır. Burada başarıyı yakalayacağımızdan hiç kimse kuşkuya düşmesin. Çünkü bu kuşku yüreğimizde yer ederse biz başaramayız. Zor bir işe girdiğimizi biliyoruz. Bize ilk yarışmada bu organizasyon verilseydi, rahat ederdik. Ama komşumuzdaki sıkıntılar nedeniyle sıkışmış bir takvimde bu organizasyonu ve tesisleri yetiştirmek zorundayız. Var gücümüzle çalışacağız ve hepinizden yardım ve katkı istiyoruz. Biz Türkiye'ye ve oyunlara katılan insanlara Mersin'i alkışlatabilirsek, görevimizi yapmış olacağız" diye konuştu.

Görevi Aksoy'a devreden Ali Yener de, yaklaşık 3 ay süren görevi boyunca önemli tecrübeler edindiğini belirterek, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

MEÜ tarafından tahsis edilen yeni bina hakkında da bilgi veren Yener,

"Rektörlüğün oyunların sonuna kadar kullanmak üzere tahsis ettiği bina yaklaşık bin metrekare alanda ve 28 odası bulunuyor" dedi.

MEÜ Rektörü Prof Dr. Suha Aydın, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, kaymakamlar, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törende, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler hizmet binasını gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler