1461 Trabzon Nereden Nereye

-Haber61.net- Trabzonspor’un olarak büyük umutlarla ve büyük emeklerle Sadri Şener’in başkanlığı döneminde başlatılan pilot takım projesi 1461 Trabzon… PTT 1.Lig’e yükseldiği 2012-2013 sezonunda gösterdiği performansla ve yetiştirdiği bir çok futbolcuyla

1461 Trabzon Nereden Nereye
-Haber61.net-
 
Trabzonspor’un olarak büyük umutlarla ve büyük emeklerle Sadri Şener’in başkanlığı döneminde başlatılan pilot takım projesi 1461 Trabzon…
 
PTT 1.Lig’e yükseldiği 2012-2013 sezonunda gösterdiği performansla ve yetiştirdiği bir çok futbolcuyla bu projenin ne kadar önemli bir hamle olduğunu gösteren 1461 Trabzon sezon sonunda da ligi zirvede bitirsede statü gereği Süper Lig’e çıkamamıştı.  Türkiye Kupası’nda fırtına gibi eserek Galatasaray’ı Fenerbahçe’yi deviren pilot takım gelecek adına tüm bordo mavi  camiaya umut saçmıştı.
 
Ancak bu sezon tam bir hayal kırıklığı tam bir şok yaşandı. Geleceğin umudu olarak görülen 1461 Trabzon yerle bir oldu, küme düştü.  İlk sezonki halinden eser kalmadı, o takımın ruhu ise uçtu gitti…
 
Daha sezon başındaki yapılanmasıyla futbol otoritelerinin gözünde küme düşme adayları içerisinde gösterilen 1461 Trabzon'u büyük uğraşlarla getirildiği 1.lig'de tutmak için hiç bir çaba sarf edilmedi.
 
Play-Off karşılaşmalarında oynayabilmek için geçen sezon Trabzonspor bünyesinden ayrılması gerektiği Türkiye Futbol Federasyonu tarafından istenen 1461 Trabzon Dönemin Trabzonspor Başkanı Sadri Şener tarafından play-off'a katılmama kararı almıştı.

Bu sezon ise Trabzonspor'da ki yönetim boşluğunun cezasını çeken 1461 Trabzon, büyük emeklerle getirildiği 1.ligde  2013 - 2014 sezonunda başarıdan başarıya koşarken ve Trabzonspor bünyesinden ayrılmamak için süper lige çıkmayı elinin tersi ile itmişken bu sezon ise küme düştü.

 
1461 Trabzon’un bu noktaya gelmesine Yönetimin değişmesi, teknik ekipte istikrar yaşanamaması, takımın iskeletini oluşturan futbolcuların bir anda Trabzonspor’a alınması ve dağılması gibi bir çok neden gösteriliyor. Haber61’in sürekli olarak gündeme getirdiği “1461 Trabzon’un çöküşüne Trabzonspor’un el atması gerektiği” gerçeği ve Trabzonspor’un gerekeni yapmaması  1461 Trabzon’un  dibe vurmasına sebep oldu. Dibe vuruşun ardından da hiç kimseden ses çıkmazken kimsenin sorumluluk aldığı ve bedel ödeme gibi bir endişesi de olmadığı açıkça görünür durumda.
 
Şimdi ise herkes gelecek sezonu merakla bekliyor.
 
1461 Trabzon yeniden misyonunu devam ettirerek PTT 1. Lig’e yükselecek mi, yoksa bir örnek olan bu proje tarihe mi karışacak?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor