12 Dev Adam İspanya'ya Gitti

A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 35. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak üzere İspanya'ya gitti.3-16 Eylül tarihlerinde 16 takımın katılımıyla İspanya'da gerçekleştirilecek finallerde yer alacak ''12 Dev Adam'', özel uçakla bu ülkeye hareket etti.Turk

12 Dev Adam İspanya'ya Gitti

A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 35. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak üzere İspanya'ya gitti.

3-16 Eylül tarihlerinde 16 takımın katılımıyla İspanya'da gerçekleştirilecek finallerde yer alacak ''12 Dev Adam'', özel uçakla bu ülkeye hareket etti.

Turkcell bandosunun İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ''12 Dev Adam'' marşıyla uğurladığı millileri, aile ve yakınları da yalnız bırakmazken, havalimanındaki turistler de büyük ilgi gösterdi.

DEMİREL: ''HEDEF, OLİMPİYAT VİZESİ''

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, İspanya'da düzenlenecek 35. Avrupa Şampiyonası'nda asıl hedeflerinin, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılabilecek bir sonuç almak olduğunu söyledi.

Şampiyonada bu amacı taşıyan çok sayıda takımla mücadele edeceklerini anlatan Demirel, Türkiye'nin geçen yıl Japonya'da Dünya 6.'sı olurken sergilediği oyun ve mücadeleyi tekrarlayarak, hedefine ulaşacağına inandığını kaydetti.

Türk Milli Takımı'nın iyi bir hazırlık dönemini geçirdiğinin altını çizen Turgay Demirel, ''Hocamız da takıma güveniyor. Oldukça arzulu ve istekli bir takımız. Olimpiyatlara katılmak istiyoruz'' diye konuştu.

Kadroda yer alan pek çok oyuncunun kariyerlerine bir de olimpiyat oyunları başarısı eklemek arzusunda olduğunu ifade eden Demirel, Türk sporseverlerden de takım için hayır dualarını eksik etmemelerini istedi.

OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİ

Milli takım oyuncularından İbrahim Kutluay, öncelikli hedeflerinin ilk gruptan en iyi dereceyle 2. gruba yükselmek olduğunu vurgulayarak, ''Bunu gerçekleştirebilirsek, iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Çok iyi çalıştık. Turnuvaya iyi başlamak istiyoruz'' dedi.

Hidayet Türkoğlu ise, ''Hedefimiz her zaman olduğu gibi zirve. En iyi yere gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

İLK MAÇ PAZARTESİ GÜNÜ LİTVANYA İLE

Türk Milli Takımı, finallerde (C) Grubu'nda yer alırken, ilk maçlarını Palma de Mallorca kentinde oynayacak.

Türkiye, 3 Eylül Pazartesi günü Litvanya, 4 Eylül Salı günü Almanya, 5 Eylül Çarşamba günü de Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

12 DEV ADAM

Baş antrenör Bogdan Tanjevic yönetimindeki (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 35. Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek 12 kişilik kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Cenk Akyol, Ender Arslan, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm (Efes Pilsen), Hakan Demirel, İbrahim Kutluay, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Engin Atsür (Benetton Treviso), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Kaya Peker (TAU Ceramica), Mehmet Okur (Utah Jazz).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor