Türkiye'de Muhammed Mursi fırtınası esti

 AK Parti kongresi için Türkiye'ye gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Erdoğan başta olmak üzere birçok Türk siyasi liderle görüştü. Gül-Mursi görüşmesiAbdullah Gül, Mursi'nin onuruna bir öğle yemeği verdi. Yemeğe Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay

Türkiye'de Muhammed Mursi fırtınası esti

 

AK Parti kongresi için Türkiye'ye gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Erdoğan başta olmak üzere birçok Türk siyasi liderle görüştü.
 
Gül-Mursi görüşmesi
Abdullah Gül, Mursi'nin onuruna bir öğle yemeği verdi. Yemeğe Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Ali Babacan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı.
 
Erdoğan-Mursi görüşmesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongresi için Ankara'da bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yle Başbakanlık'ta görüştü. Başbakan Erdoğan, Kasım ayında Kahire'de gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısıyla Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da gelişerek devam edeceğini söyledi.
 
Başbakan Erdoğan konuk Cumhurbaşkanını başbakanlık merkez binanın girişinde karşıladı. Başbakan ve konuğu yarım saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısıyla kameraların karşısına geçti.
 
İki Ülke Arasında Kredi Anlaşması
Liderler açıklamaya başlamadan, iki ülke arasında karşılıklı işbirliğine dayalı kredi anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Türkiye adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan imza koydu.
 
Başbakan Erdoğan, imzalanan kredi anlaşmasının iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
 
Başbakan Erdoğan, Kasım ayında Kahire'de gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısıyla Türkiye-Mısır ilişkilerinin gelişerek devam edeceğini söyledi.
 
"Aramızdaki Kardeşliğin Bir Göstergesi"
Konuk Cumhurbaşkanı Mursi de, Suriye konusunda Türkiye ile aynı fikirde olduklarını belirtti.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, kredi anlaşmasını ilişkin olarak da, "Aramızdaki kardeşliğin bir göstergesiydi, biz hiçbir zaman aramızdaki kardeşlikten şüphe etmeyiz" dedi.
 
Kılıçdaroğlu-Mursi görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile konakladığı otelde görüştü. Gazetecilerin kısa süre görüntü almasının ardından basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmede Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de hazır bulundu.
 
Korutürk, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'yi, onların isteği üzerine ziyaret ettiklerini söyledi.
 
Korutürk, Mursi'nin Mısır'ın da Suriye'ye herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduklarını, Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahalenin çok kötü sonuçlar vereceğini düşündüklerini, onun için bu dörtlü girişimi başlattıklarını söylediğini aktardı.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu Mısır'a davet ettiğini ve ayrıca CHP ile Mısır'daki siyasi partiler arasında bir temas ve diyalog mekanizmasının kurulmasını istediğini belirten Korutürk, kendilerinin de bunlara taraftar olduğunu ve vakti geldiğinde büyük bir memnuniyetle Mısır'ı ziyaret edeceklerini söyledi.
 
Kamalak-Mursi görüşmesi
Mustafa Kamalak, Mursi'yi Türkiye'de görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ''Dünya barışından söz açıldı. Biz, Saadet Partisi olarak ifade ettik ki İslam Birliği'ni kurmadan G-8'leri geliştirmeden ne yerel anlamda ne bölgesel ne de küresel olarak barışı kurmak mümkün değil'' diye konuştu.
 
Mursi'nin, AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında ''Başkenti Kudüs olan ve Filistinlilerin iradesiyle kurulacak Filistin devletini dört gözle bekliyoruz'' dediğini anımsatan Kamalak, kendilerinin de Milli Görüş olarak, Filistin konusundaki temel düşüncelerinin bu olduğunu belirtti. Kamalak, bu ifadelerinden dolayı Mursi'ye teşekkür ettiklerini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset