Trabzon'dan bir bürokrat daha

TRABZON - Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük yarın saat 10:00 da Trabzon Ak Parti İl Başkanlığı binasında yapacağı basın toplantısı ile 07 Haziran seçimleri için aday adaylığını açıklayacak.Dr. Mahir KÜÇÜK KİMDİR?1958 yı

Trabzon'dan bir bürokrat daha

TRABZON - Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük yarın saat 10:00 da Trabzon Ak Parti İl Başkanlığı binasında yapacağı basın toplantısı ile 07 Haziran seçimleri için aday adaylığını açıklayacak.

Dr. Mahir KÜÇÜK KİMDİR?

1958 yılında Trabzon Merkez Uğurlu Köyü'nde doğdu. 1979 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Dr. KÜÇÜK aynı üniversitede lisansüstü ve doktora eğitimlerini tamamlayarak 1993 yılında doktor unvanını almıştır. Ocak 1980'de Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde göreve başladıktan kısa bir süre sonra Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğüne atanmış 2001 yılında ise Enstitüye Müdür olmuştur.
 
Nisan 2003'te Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Dr. Mahir KÜÇÜK Orman Bakanlığı ile Çevre Bakanlığının birleştirilmesi sürecinde yeniden yapılandırılan “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü"nün kurumsallaşma çalışmalarını yürütmüştür. Mayıs 2004'te ise Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirilen Dr. KÜÇÜK 2011 yılında bazı bakanlıkların yeniden yapılandırılması sürecinde Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bölünerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kurulması çalışmaları içerisinde aktif biçimde rol almış ve Bakanlığın kuruluşunu takiben bu defa Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak göreve getirilmiştir.
 
10 yıllık Müsteşar Yardımcılığı görevi boyunca önemli çalışmalara imza atan Dr. KÜÇÜK kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen 6292 Sayılı kanunun hazırlanması , “ Çölleşme ile Mücadele Genel Müdürlüğünün” kurulması, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Ormancılık Komitesi, FAO bölgesel toplantıları, Avrupa Ormanlarının Korunması Bakanlar Konferansı (Forest Europe) ve Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu (UNFF) gibi uluslararası toplantılarda ülkemizin temsil edilmesi çalışmalarında önemli rol alarak ,16 Mayıs 2014 tarihinde emekli olarak görevinden ayrılmıştır.
 
Dr. Mahir KÜÇÜK üst düzey idari görevlerinin dışında 2006 -2014 yılları arasında Birleşmiş Milletler UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulunda görev almış ve yine aynı dönemlerde İnsan ve Biyosfer (MAB) İhtisas Komitesi Başkanlığını yürütmüştür. Şu anda ise UNESCO Türkiye MAB Programının Başkanlığı görevini devam ettirmektedir.
 
23 Temmuz 2014 tarihi itibari ile de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisinde "Kıdemli Danışman" olarak göreve başlayan Dr. Mahir KÜÇÜK “Karadeniz Yazarlar Birliği”nin bir üyesi olup, Doğa Koruma Merkezi Vakfı'nın da (DKM) bilim kurulu üyeliğini yapmaktadır. Bitki sistematiği, bitki sosyolojisi, toprak, ekoloji ve silvikültür konuları başta olmak üzere 60 civarında yurt içi ve yurt dışında yayımlanmış eseri bulunan deneyimli bürokrat evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset