Süreci sabote eden...

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:"Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç asla şehitlerimizin hatırasını incitecek bir süreç değildir. Böyle bir girişimin içinde asla olmayız. Şehitlerimizin hatırası her ideolojinin kat be kat üzerindedir. Bir tek

Süreci sabote eden...

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Çözüm süreci adını verdiğimiz süreç asla şehitlerimizin hatırasını incitecek bir süreç değildir. Böyle bir girişimin içinde asla olmayız. Şehitlerimizin hatırası her ideolojinin kat be kat üzerindedir. Bir tek şehidimizin aziz hatırası incinecekse başımızdan dahi geçmek bizim varlık sebebimizdir. Şehitlerimizin karşısında çıkar kavgalarının hiçbir anlamı yoktur. Peygamberlerden sonra en aziz mertebeye ulaşmış şehitlerimizden hiçbir şey daha önemli değildir. Çözüm sürecini böyle bir anlayışın üzerine bina ettik.

Bu süreç bir pazarlık süreci değildir. Ülkemizin istikbali için gerekirse ebediyete kadar kahramanca mücadele veririz. Ama biz ölmenin ve öldürmenin devam ettiği değil, yaşamanın devam ettiği bir süreç istiyoruz. 6-7 aydır şehitler gelmiyor. Beklediğimiz, aradığımız bu değil mi?

Terörle mücadele ederiz, kararlılıktan vazgeçmeyiz. Ama anaların babaların yüreklerini ferahlatmak da bizim niyetimiz. Çözüm süreci başladığından beri dağlardan acı haber almıyoruz.

Elbette bize yaratılan acıları unutmayacağız. Ama daha fazla kanın, gözyaşının yaşanmaması için mücadele edeceğiz.

Çözüm süreci kararlılıkla devam ederken süreci sabote etmek için her türlü tahriki yapan hainlerin işbaşı yaptıklarına şahit oluyoruz. Biz bunların hiçbirine boyun eğmeyiz. Değerlerimizin ayaklar altına alınmasına asla göz yummayız. Bu süreci tahriklerle akamete uğratmak isteyenler tarihe hesap veremez. Türkiye küçük hesaplara boyun eğecek bir devlet değildir. Biz kanın durması için bu kadar çırpınırken birilerinin siyasi hesap içinde olduklarını görüyoruz. Sabırla yola devam edeceğiz.

Biz bugüne kadar sizin başınızı öne eğecek hiçbir girişimde olmadık. Bundan sonra da asla başınızı öne eğdirmeyeceğiz.

Dünya güçlü bir Türkiye istemiyor. Bölgemizde oynanan oyunlar zayıflatılmış bir Türkiye için. Onlar yanlış hesaplar içindeler.

"ALMAYIN ŞU KREDİ KARTLARINI"

Göreve geldiğimizde yolsuzluklar diz boyuydu. Tamamen yok değil, yine var. Geçenlerde ben faiz lobisi derken boşuna demedim bunları, bir şeyler bildiğim için bunları söylüyorum. Zira faiz dışı gelirlerle abat olan bir lobi var. Şu kredi kartları filan falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankaya vereceğiniz, isim vermiyorum 600 trilyon, 1 yılda. Geliri, faizin dışında. Bunun yanında Ziraat, Halk, Vakıfbank, 3'ünün toplam geliri, 600 trilyon. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunun görüyor musun? Kim ödüyor bu parayı, zengin değil, benim fakir kardeşim. Allah selamet versin, bayılıyor bir tane kredi kartı elime alayım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense, o zaman bunlar bu parayı elde edemeyecekler. Bir tanesine onu söyledim; 'Ya' dedim 'Allah aşkına, faizden elde ettiğin gelir tamam, fakat bu faiz dışı gelirden elde ettiğin parayı, gömüleceğin mezara doldurmaya kalksak, o mezar almaz bunu. Ne yapacaksınız bu parayı ya? Vatandaştan bu komisyonları almayın.' Ama yok, doymazlar. Onların gözünü ancak kara toprak doyuracak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset