Sarıgül seçime o partiyle girebilir

CHP'de Sarıgül ile Şişli Belediye Başkanı İnönü arasındaki krizde mevcut başkandan yana tavır alınması krizi alevlendirdi. Sarıgül'ün CHP'den ayrılabileceği ve daha önce kurduğu TDH'yle seçime girebileceği konuşuluyor. 2015 yılında CHP'nin öncelikli günde

Sarıgül seçime o partiyle girebilir
CHP'de Sarıgül ile Şişli Belediye Başkanı İnönü arasındaki krizde mevcut başkandan yana tavır alınması krizi alevlendirdi. Sarıgül'ün CHP'den ayrılabileceği ve daha önce kurduğu TDH'yle seçime girebileceği konuşuluyor.
 
2015 yılında CHP'nin öncelikli gündemi Mustafa Sarıgül, sonraki gündemi ise genel seçimler olacak. Sarıgül, birkaç ay önce başlayan Şişli krizi nedeniyle CHP'de ana gündem maddesi oldu.
 
Kılıçdaroğlu, Emir Sarıgül ve Hayri İnönü'yle TBMM'de görüşerek birlik içinde çalışmaları talimatı verdi. Ancak, görüşmeden kısa süre sonra Emir Sarıgül'ün belediye başkanvekilliğinden istifa etmesi krizin sona ermediğini gösterdi.
 
Tartışma bitmek bilmiyor
 
Sarıgül'ün yanı sıra Sarıgül'e yakın iki belediye başkan yardımcısı daha görevlerinden istifa etti. Belediye meclis üyelerinin büyük bölümünün Sarıgül'e yakın isimlerden oluşması ise Şişli Belediyesinde tartışmanın süreceği yorumlarına neden oldu. Siyasi kulislerde, yaşanan gelişmeler üzerine Sarıgül'ün CHP'den ayrılabileceği iddiaları konuşuluyor. Sarıgül'ün daha önce kurduğu ancak Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında CHP genel başkanı seçilmesi nedeniyle partileştirmekten vazgeçtiği Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) başına geçeceği ve bu hareketi Halkın Yükselişi Partisi (HYP) ile birleştirerek partileştireceği, ardından da 2015 seçimlerine parti olarak gireceği de iddialar arasında yer alıyor.
 
İhraç seçeneği de masada
 
Şişli kavgasının ardından TDH'nin Genel Sekreteri Hasan Aydın da Sarıgül'ün "CHP'yle devam edip etmeme kararını beklediklerini" söylemiş ve Şişli kriziyle Sarıgül'ün itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne sürmüştü. Sarıgül konusu CHP'nin bir önceki MYK toplantısında gündeme gelirken, bazı MYK üyelerinin, Şişli kriziyle ilgili olarak partiye zarar verdiğini savunarak bu nedenle hem Mustafa Sarıgül'ün hem de oğlu Emir Sarıgül'ün ihraç edilmesi yönünde görüş belirttiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun ise konuyla ilgili bir yorum yapmadan dinlediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset