Rusya'nın yaptığına bakın !

 Suriye lideri Beşşar Esed'in Rusya'ya gizlice kaçacağı, kendisi ve yakınları için 300 apartman dairesinin de hazırlandığı iddia edildi. El Cezire Televizyonu'na açıklamada bulunan Esed'in eski siyasî danışmanlarından Abdullah el-Ömer, Suriye liderinin yö

Rusya'nın yaptığına bakın !

 

Suriye lideri Beşşar Esed'in Rusya'ya gizlice kaçacağı, kendisi ve yakınları için 300 apartman dairesinin de hazırlandığı iddia edildi.
 
El Cezire Televizyonu'na açıklamada bulunan Esed'in eski siyasî danışmanlarından Abdullah el-Ömer, Suriye liderinin yönetiminin sonuna geldiğini bildiğini, Rusya'ya kaçış için planın hazır olduğunu söyledi. Esed'le birlikte Rusya'ya gidecek olanlarla konuştuğunu iddia eden El-Ömer, “Onlar bana Esed'in geniş ailesi için Rusya'nın 300'den fazla apartman dairesi hazırlayacağını söyledi. 60 gün sonra Esed'in ailesi yavaş yavaş ayrılmaya başlayacak. Yargılanmama ve Rusya'da güvende olma garantisi aldıktan sonra da son olarak Esed ayrılacak.” dedi.
 
Suriye Cumhurbaşkanlığı Sarayı Enformasyon Bürosu'ndaki görevini bırakarak muhaliflere katılan El-Ömer kendisinin ve diğer rejim propagandacılarının Esed'le birlikte çalıştığı dönemde Suriye halkına karşı uygulanan yaygın ve nedensiz şiddet konusunda çok dikkatli olduklarını söyledi. Suriyeli yetkili, “O kendisine çok yakın insanları bile öldürüyor.” açıklamasında bulundu. 
 
El-Cezire, Esed'in kaçış planı ile ilgili değerlendirmelerin dünya liderlerini Suriye'de iç savaşa müdahaleye cesaretlendirmiş olabileceğine dikkat çekti. ABD Başkanı Barack Obama, ağustos ayında yaptığı açıklamada, Amerikan istihbarat teşkilatının Esed'in kimyasal silahları sivil halka yönelik kullanma hazırlığı içinde olduğuna kanaat getirmesi durumunda Amerikan ordusunun müdahalede bulunacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset