Rüku ve secde dışında eğilmedik

Geçmiş olsun mesajları gönderen herkese teşekkür ediyorum..DİK DURDUK DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZAnkara Esenboğa Havalimanı'nda beni karşılayan binlerce kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Orada gençler bana 'Dik dur eğilme bu gençlik seninle' diye bağırdı..

Rüku ve secde dışında eğilmedik

Geçmiş olsun mesajları gönderen herkese teşekkür ediyorum..

DİK DURDUK DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Ankara Esenboğa Havalimanı'nda beni karşılayan binlerce kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Orada gençler bana 'Dik dur eğilme bu gençlik seninle' diye bağırdı.. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu kalp Allah sıhat verdikçe bu kalp aziz milletim için çarpmaya devam edecektir. Bugüne kadar hep dik durduk eğilmedik. Bugüne kadar rüku ve secde dışında eğilmedik. Bundan sonra da eğilmeyeceğiz. Milletin muhabbetinden daha büyük rütbe yoktur.

FİTNE FESADI ELİMİZİN TERSİYLE İTTİĞİMİZ SÜRECE
Biliniz ki biz birlik ve bütünlük içinde olduğumuz süre içinde her türlü fitne fesadı elimizin tersiyle ittiğimiz sürece bu kutlu yürüyüşümüzü kimse bozamaz. Ak Parti hükümeti Türkiye'deki 74 milyonun hükümetidir.

Pazar günü kederli bir yıl dönümünü idrak ettik.

HOCALI KATLİAMI VE TAKSİM'DEKİ PANKART
Hocalı'da toplam 613 masum insan Ermeni saldırganlar tarafından hunharca katledildi. Hocalı'da katledilen kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Pazar günü İstanbul başta olmak üzere bir çok şehrimizde katliam anıldı. İstanbul'daki mitingte marjinal bir kaç pankartın açılması bizim dayanışmamızı gölgelemeye yetmez. Her vatandaşımıza eşit mesafedeyiz. Her vatandaşının hukukunu güvence altına almış durumdayız. Bu ülkenin her bir vatandaşı birinci sınıf vatnadaştır. Şunu herkes bilsin ki Hocalı katliamını unutmayacağız unutturmayacağız.

ERBAKAN'IN VEFATINI ANDI
Adana'da baraj inşaatında işçilerimiz sele kapıldı. Kaza adli ve idari olarak soruşturuluyor. En kısa zamanda hadise aydınlanmış olacak. Hayatını kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum.

27 Şubat'ta vefat eden merhum Başbakan'ımızı rahmetle anıyor ve mekanı cennet olsun diyoruz.

Türkiye'nin yakın tarihinde maalesef hatırlamak istemediğimiz bazı karanlık tarihler var. 27 Mayız, 12 Mart, 12 Eylül.. Bugün de bir demokrasi faciasının yıl dönümündeyiz. Evet 28 Şubat demokrasi tarihimize kara leke hafızalara kazınmıştır.. 28 Şubat müdahalesi, 12 Mart'ın 12 Eylül'ün devamı niteliğindedir. Aynı ideolojinin eseridir. 28 Şubat'ta farklı yöntemler izlenmiştir.

Ama öncekilerde olduğu gibi bizzat millet hedef alınmıştır. 28 Şubat'ın arkasında çok büyük bir enkaz bıraktığını hatırlatmak isterim. Demokrasi ve ekonomi bu müdahaleden ağır bir yara aldı. Türkiye fakirleşmiş yokluğa ve umutsuzluğa mahkum olmuştur. Yüzlerce insan görüşlerinden ve görünüşlerinden ötürü mağdur edilmiştir. Cadı avı başlamış sürgünler ve fişlemeler gerçekleşmiş, TV ekranlarından inançlı kesimlerin hissiyatı ağır bir saldırıya maruz bırakılmıştır.

Belediyelerin hizmet üretmesinin önüne geçilmiştir. 28 Şubat ilk okullarından üniversiteye, kuran kurslarından camilere kadar milletin hissiyatıyla uyuşmayan düzenlemeler yapılmıştır. Nice kız öğrenci kıyafetinden dolayı eğitim hakkından mahrum bırakılmıştır.

Hastayım.. İki tane kız yanıma geldi. Nedir rahatsızlığınız diye sordu. Nolucak başkanım kafayı üşüttük dediler. Niye dedim; eğitim öğretim hakkımız elimizden alındı dediler. O sadece iki taneydi. O sayılar yüzlerce binlerce kızımız için geçerliydi. Bunların ahı bunların vahı yerde kalır mı?

Elhamdulillah iş şimdi yoluna girdi. 27 Mayıs 12 Eylül bu millete ağır faturalar ödetti. Aynı şekilde 28 Şubat da bu ülkenin kalkınmasına ağır bir darbe vurmuştur. Biz bugün 28 Şubat'ın mağdurları olarak buradayız ve ayaktayız. Sizler 28 Şubat'ın mağdurları olarak ayaktasınız ve buradasınız.

TBMM 28 Şubat'ın bir mağduru olarak burada. 28 Şubat'ta hakkı yenen nice kardeşimiz artık haklarına kavuştu. İkna odalarında işkenceye maruz bırakılan kız kardeşlerimize geç de olsa hakkı iade ediliyor. Bugün 28 Şubat gerçekleştirenler isimleri bugün toplumun önüne çıkamıyorllar. Kendi şahsi çıkarları için hareket edenleri tarih ve toplum asla affetmeyecektir. Tarih taşeron STK ve medyayı da asla affetmeyecketir. 12 Eylül'ün mimaları yokluğa mahkum edilmişti.

Bin yıl sürecek diyenlerin 28 Şubat'ı 10 yıl sürmemiş ve tarihin karanlık sayfalarına atmıştır. Türkiye 12 Eylül halk oylamasıyla 12 Eylülcülerden de hesap sormuştur. Bu millet 28 Şubat'la da yüzleşiyor ve yüzleşmeye devam edecektir.

Merhum üstad Necip FAzıl'a ait ifadeler üzerinden günlerdir birileri fırtınalar koparmak istiyor: Ne diyor üstad, Dilinin, Dinin, Irzının, Evinin, Kinin davacısı bir gençlik diyor.. Tabii bu sözün sahibinin Necip Fazıl olduğunu bilemeyen cahiller hemen yoruma başlıyorlar. Bazı Cumhuriyet Halk Partililer nasıl olduysa Yunus Emre'yi hatırladılar bize cevap veriyorlar.

Biz kime karşı Yunus'un kime karşı da Köroğlu'nun Dadaloğlu'nun diliyle konuşacağımızı iyi biliriz. Biz yolda kalmışın yanında bizim dilimiz Yunus'un Mevlana'nın dilidir. Ama zalime karşı, diktatörlere karşı onların taşeronlarına karşı dilimizin dili Köroğlu'nun, Dadaloğlu'nun Necip Fazıl'ın dilidir.

Merhum Mehmet Akif'i de andılar. diyor ki

Geçmişten adam hisse kaparmış.. Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa, yarım hisse mi verdi? "Tarih"i "tekerrür" diye ta'rif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi ?

12 Eylül'den ders çıkartılmadığı için 28 Şubat yaşanmıştır. Ak Parti yaşananlardan ders çıkararak tarihi adımlar atmıştır.

Millet iradesine kast eden çetelere karşı Ak Parti mücadele etmiştir. Millet karşıtı hiç bir güce müsamaha göstermiyoruz. Cesayetçi sistemin, vesayetçi siyaset anlayışının bu ülkede millet iradesine musallat olmasına asla izin vermeyeceğiz. Demokrasilerde karar da yetki de milletindir.

Demokrasi dışı kurumların demokratik kurumların sınırlarını aşmasına da asla izin vermeyiz. Kendi şahsi hırs ve çıkarlarını ön plana alanlara asla izin vermeyiz. Babalarımız 27 Mayıs vesayetinin gölgesinde yaşadı.

Genç nesillerin istikbalinin gölgelenmesine asla seyirci kalmayız"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset