Özcan " Trabzon'da CHP ile MHP ittifakı yok"

Trabzon’un en büyük ilçesi  Ortahisar'da seçim heyacanı giderek artıyor. CHP Ortahisar Belediye başkan adayı  Nazım Özcan seçimlerde CHP ile MHP’nin Ak partiye karşı ortak seçim ittifakı yapacağı şeklindeki söylentilere son noktayı koydu.Haber61'e çarpıçı

Özcan  " Trabzon'da CHP ile MHP ittifakı yok"

Trabzon’un en büyük ilçesi  Ortahisar'da seçim heyacanı giderek artıyor. CHP Ortahisar Belediye başkan adayı  Nazım Özcan seçimlerde CHP ile MHP’nin Ak partiye karşı ortak seçim ittifakı yapacağı şeklindeki söylentilere son noktayı koydu.

Haber61'e çarpıçı açıklamalar yapan CHP Ortahisar Belediye başkanı Nazım Özcan CHP ile MHP’nin Yerel seçimlerde Trabzon’da ttifak yapacağı şeklindeki spekülasyonların dedikodudan ibaret olduğunu belirterek ”Sanırım MHP adayı Sn Osman Abanoz böyle bir söylentinin çıkmasına ve yayılmasına neden oldu. Ben kendisiyle geçmişte Trabzonspor başkan adayı olduğu dönemde aynı listedeydim.Enteresan biridir. Bu dedikoduların çıkmasınada neden onun bu yöndeki söylemleridir." dedi.

"CHP ile MHP 30 mart seçimleri için ortak ittifak yapacak MHP Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde  CHP’yi destekleyecek, CHP’de Ortahisar Belediye seçimlerinde MHP’ye destek verecek “şeklindeki  iddiaların  ikimizden birine faydası olsa yinede bir şey demezdim ama bu ittifak söylentileri maalesef Ak Parti'ye yarayacak. Yani biz Sn Abanozla kavgaya tutuşsak birimizin kazanması gerekir. Yok bu kavgadan başka biri kazançlı çıkacaksa orda durup düşünmek gerek. Biz kavga edip başkası kazanacaksa niye kavga edelim." şeklinde konuşan Özcan şöyle devam etti:

Bakın Trabzon’un nüfusu 750 bin. Büyükşehir Belediyesinde oy kullanacak seçmen sayısı 566 bin . Ak Parti'nin geçen seçimdeki oyu 280 bin civarında. Trabzon’da seçime 3 parti girecek. Küsüratlı kısmı MHP alsın. Hadi 70 bin oy alsın MHP  Geriye 500 bin oy kalır.Seçimi almak için bu sayının yarısını alman gerekli. Büyükşehir’i kazanman için en az 240 bin yada daha üstü oy alman gerek . Bu oyu nasıl alırsın. Bakın Trabzon Merkezdeki seçmen sayısı 210 bin. Burayı alan buranın yarısını alır Yani Ortahisarı kazanmanız için 100 bin oy gerekir. Bundan sonra kalan 100 bin oyu da ilçelerden toplamaya çalışırsın

Yoksa ben sana Ortahisar’ı verdim ben yokum dediniz mi, hem Ortahisar’ı hemde Büyükşehir Belediuesini birilerine hediye etmiş olursunuz. Herşeye rağmen ne CHP il teşkilatının ne  İlçe teşkilatının ne milletvikilinin nede CHP’nin diğer kuruluşlarının bu yönde bir çalışması var. Böyle bir şey yakşııkta almaz. Bakın böyle bir şey olsa dahi onu açıklamakta çok şık ve etik olmaz. Deklere etmekte yanlıştır böyle bir şey olsa dahi. Her parti kendi işine bakmalı. Bu seçim çok önemli.

Bu seçimden sonra en geç bir yıl sonra Milletvekili seçimi olacak. Yerel seçimde oyunu artıran 1 sene sonrakı seçimlerde daha iddialı olacak. Bu iş uçağın kalkışına benzer şimdi uçağın burnunu havaya kaldırdınız mı 1 yıl sonrakı milletvekili seçimlerinde daha da havalanırsınız. Tam terside şu yerel seçimde 2 puan düşüş gösterdin mi milletvekili seçimlerinde de dezavantajlı olursun.

Ben Ortahisar Belediyesi seçimini 120 bin oyla alacağım. Şimdi Ak Parti aday belirleyemedi. Bakınız Ak parti ekonomik olarak bizden ve diğer partilerden daha güçlu olduğu  için ortahğsar'a yeni bir ismi atıyor . Sonra da arkasından üç tane anket yapıyor. Bakıyorki  adını ortaya attıkları  aday bekledikleri  çıkışı yapamadı hemen bir hafta sonra başka aday ve arkasından bir anket daha yaptırıyorlar.Bu iş sürekli böyle devam ediyor.

Bana gelen bilgide CHP’nin Ortahisar’da  yüzde 48 oyu  olduğu yönünde. Yüzde 30 civarında kararsız seçmen var.  MHP 2. Parti, Ak parti üçüncü parti çıkıyor ankette. Ancak, Ak Parti’nin aday henüz belli değil. Aday belli olduktan sonra tabiki daha yükseğe çıkarlar. Bunu AKP’nin ortahisar belli olduktan sonra daha  net konuşacağız.

 Biz  25 yıl  gibi enayi siyaset yaptık.  Bizim evlerimizde içi para dolu Ayaktkabı kutularımız olmadı. Bu seçimde  Allah’ın izni ile siyaset yaptığımız o yirmi beş senenin semeresini  toplayacağız. Bu toplu oyla beraberde  büyükşehiri alacağız. Bunlarda bunu bildikleri için bu işi dedikodu şeklinde yayıyorlar Ak Parti’de zaten bu dedikoduyu destekliyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler