Orgeneral Özel nasıl birisi?

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliğini istemesi üzerine beklenenden daha kısa sürede Genelkurmay Başkanlığına giden merdivenleri tırmanan Orgeneral Necdet Özel'in kişiliği de merak konusu oldu.Devre arkadaşları ve yakın çev

Orgeneral Özel nasıl birisi?

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliğini istemesi üzerine beklenenden daha kısa sürede Genelkurmay Başkanlığına giden merdivenleri tırmanan Orgeneral Necdet Özel'in kişiliği de merak konusu oldu.

Devre arkadaşları ve yakın çevresinden Özel'i tanıyanlar özel bilgiler paylaştı. Buna göre sert görünen ama ama yumuşak kalpli, vefalı ve sıcakkanlı olarak tarif edilen Özel Beşiktaşlı.

Askeri Uzman Namık Çınar Özel'le ilgili şunları söyledi:

BABASI NASILSIN OĞLUM DEMEDİ: Necdet Özel, Harp Okulu'na girdiğinde babası Albay Seyfettin Özel, Harp Okulu Öğrenci Alayı'nın komutan yardımcısıydı. Babasına, okuluna ve arkadaşlarına beslediği sorumluluk duygusu yüzünden hareketleri hep kontrollüydü. Babası için 'şımarık bir oğlu var' dedirtmezdi. Okulu birinci olarak bitirdi ama bunda babasının hiçbir faktörü yoktur. Babası hiçbir zaman ona 'nasılsın oğlum' dememiştir. Hatta bizim yanımızda oğlum bile dememiştir o da baba dememiştir. Hatta gülümseme ya da el sallama bile olmamıştır.

KİMSENİN ADAMI OLMAZ: Necdet Özel'i hiçbir siyasi olayın içinde görmedik. Sosyal olaylar karşısında da bir tavır almadı, sadece askerlik yaptı. Hatta şimdi toplu istifa oldu ama o katılmadı. Çünkü o kimsenin adamı olmayacak karakterde biri. Hükümetin de adamı olmayacaktır. O görevinin adamıdır.

KOYU BEŞİKTAŞLI: Kara Harp Okulu 1969 yılı Mezunlar Derneği Başkanı Emekli kurmay Binbaşı Mustafa Alkan Binici'ye göre ise Necdet paşa sert görünür ama yumuşak kalpli ve sıcakkanlı bir kişiliği vardır. Arkadaş ortamımızda Beşiktaşlılığı ile bilinir. Özel bir kurmay başkanı olacaktır. Çok disiplinli, bilgili ve yeniliklere açıktır. Necdet Paşa'nın 7 arkadaşı şehit oldu. İyi bir arkadaştır, dost canlısıdır. Arkadaşlık bağları kuvvetlidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset