Öcalan'dan sırat köprülü mesaj!

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet bugün İmralı Adası'nda Pkk terör örgütü elebaşı Öcalan ile görüştü. Heyet görüşmenin ardından İstanbul'a döndü.SIRRI'DA HEYETTE YER

Öcalan'dan sırat köprülü mesaj!

BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet bugün İmralı Adası'nda Pkk terör örgütü elebaşı Öcalan ile görüştü. Heyet görüşmenin ardından İstanbul'a döndü.

SIRRI'DA HEYETTE YER ALDI

BDP'nin İmralı Adası'na yaptığı 12. ziyarete, uzun bir aradan sonra Önder'in de katılması dikkat çekti. Önder, 23 Ekim'de Bdp'den istifa ederek Bdp'nin çatı partisi olan HDP'ye katılmıştı.

"SÜREÇ SIRAT KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE"

Görüşmenin ardından Bdp Basın Birimi tarafından Öcalan'ın mesajı paylaşıldı. Mesajında barışa ve demokratik bir çözüme inanan ve bu amaçla seferber olarak katkı sunan herkese teşekkür ettiğini belirten Öcalan, "Çözüm süreci çok ciddi bir aşamaya gelmiştir. Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir. Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakârlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır" dedi.

"SÜRECE YASAL DAYANAK VE ALTYAPI OLUŞTURULMALI"

Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolunun "acil demokratikleşme" olduğunu kaydeden Öcalan şöyle devam etti: "Bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının biran önce oluşturulması olacaktır. Bu itibarla bütün demokrasi güçlerini bu doğrultuda katkı oluşturmaya davet etmek tarihi sorumluluğumuzdur. Başta sağlık sorunları yaşayanlar olmak üzere tüm tutsaklara ve bütün halkımıza selam sevgi ve şükranlarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset