Mustafa Balbay yemin etti

Ergenekon Davası'ndan tutukluyken dün akşam tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay , TBMM Genel Kurulu'nde yemin ederek, görevine başladı. Balbay, TBMM Genel Kurulu'na açılışından birkaç dakika önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile g

Mustafa Balbay yemin etti

Ergenekon Davası'ndan tutukluyken dün akşam tahliye edilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay , TBMM Genel Kurulu'nde yemin ederek, görevine başladı. Balbay, TBMM Genel Kurulu'na açılışından birkaç dakika önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile girdi.

TBMM Genel Kurulu'nu, bütçe görüşmelerinin başlayacak olması dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek yönetti. Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun yanında oturan Balbay'ı and içmek üzere kürsüye davet etti.

Balbay, milletvekili yemini ettikten sonra CHP'liler tarafından ayakta alkışlandı. Balbay'ı MHP milletvekilleri de alkışladı.

Balbay'a başarılar dileyen TBMM Başkanı Çiçek, "Geçmiş olsun. Yemininizin 10 

AralıkDünya İnsan Hakları Günü'ne denk gelmesini anlamlı buluyorum. İster milletvekili ister vatandaş olsun uzun tutukluluk ve başka sebeplerle hak ihlallerine maruz kalanların hak ve özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum" dedi.

Bahçeli de kutladı

CHP Milletvekilleri de yerlerinden kalkarak, ön sırada oturan Balbay'ı sırayla tebrik ettiler.

Genel Kurul salonuna bir süre sonra giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Balbay'ı tokalaşarak tebrik etti. Bazı MHP'li milletvekilleri de Balbay'ı kutladı.

Balbay'ın and içmesini eşi Gülşah ile çocukları Deniz ve Yağmur Balbay da locadan izledi.

Baba ocağında yemin töreni heyecanı

Bu arada, Balbay'ın TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevine başlaması Aydın'daki baba ocağında heyecanla izlendi.

Meclis'teki yemin törenini televizyondan takip eden anne Melek ve Baba Fevzi Balbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarını söyledi.

Gülşah Balbay: İnsan Hakları Günü'nde yemin etmesi anlamlı oldu

Öte yandan Gülşah Balbay, eşinin yemin etmesini, "İnsan Hakları Gününde Balbay'ın yemin töreni yapmış olması çok anlamlı oldu. Zamanlama yerinde oldu" sözleriyle değerlendirdi.

Gülşah Balbay, "Çok mutluyum hem eşim, ailem adına, hem de ülkem adına. Artık Türkiye'de demokrasi ve insan hakları sorununun çözümünün yavaş yavaş başlayacağını düşünüyorum. Bunun güzel bir başlangıç olmasını diliyorum" diye konuştu.

MUSTAFA BALBAY KİMDİR?

Mustafa Balbay 8 Ağustos 1960 tarihinde, Burdur, Yeşilova’ya bağlı olan Güney beldesinde dünyaya geldi. Güney’de ilkokulu okumasının ardından Aydın’a bağlı olan Nazilli ilçesine ailesi ile beraber taşınan Balbay; burada ortaokul ve liseyi tamamladı.

Üniversite eğitimi için İzmir’i seçen Balbay, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne kayıt oldu ve bu bölümü 1981 yılında, birincilikle tamamladı. İzmir’in yerel gazetelerinden olan Gazete İzmir’de bu mesleğe başlayan Balbal, 1981 yılında Milliyet Gazetesi’nin İzmir ofisine transfer oldu, daha sonra ise Cumhuriyet Gazetesi’ne geçiş yaptı.

1985'te Cumhuriyet gazetesi İzmir Bürosu İstihbarat Şefi, 1989'da Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu Haber Müdürü, 1992'de Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Haber Merkezi Müdürü olan Mustafa Balbay, 1993 yılından sonra ise Cumhuriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi olarak görev yaptı. Ayrıca Balbay gazetenin ilk sayfasında bulunan Gündem adlı köşesinde güncel siyasi köşe yazıları kaleme aldı.

art televizyonunda bir dönem Emin Çölaşan ile beraber Ankara Rüzgarı adlı siyaset programını sunan Balbal, ayrıca Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de iletişim ve gazetecilik konularında dersler verdi.

Mustafa Balbay, 1 Temmuz 2008 tarihinde, Ergenekon Soruşturması kapsamında Ankara’daki evinden polisler tarafından alınarak gözaltına alındı. Bilgisayarı ve yazılarına el konulan Balbay, 5 Temmuz 2008 tarihine kadar göz altında kalırken, bu tarihte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 Mart 2009 Perşembe günü Ergenekon soruşturması kapsamında tekrar göz altına alınan Balbay, hükümeti düşürmeye teşebbüs suçlamasıyla 6 Mart 2009 tarihinde çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset