Mükemmellikte Kararlık ödülü TBMM'ye

TTürkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen 24. Kalite Kongresi'nde "Mükemmellikte Kararlılık" ödülüne layık görüldü.  Bu yıl "Mükemmelliği Sürdürmek" başlığı ile düzenlenen kongrede gerçekleştirilen ödül törenind

Mükemmellikte Kararlık ödülü TBMM'ye

TTürkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen 24. Kalite Kongresi'nde "Mükemmellikte Kararlılık" ödülüne layık görüldü. 


Bu yıl "Mükemmelliği Sürdürmek" başlığı ile düzenlenen kongrede gerçekleştirilen ödül töreninde "Mükemmellikte Kararlılık" ödülü Trabzonlu hemşehrimiz TBMM Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Neziroğlu'na, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan tarafından takdim edildi.

Trabzonlu hemşehrimiz Dc Dr İrfan Neziroğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, "Yenilenen idari teşkilatı ile mükemmellik ödülünü alan tek meclis olduklarını belirterek" .

Yirmi dört yıl önce uzman yardımcısı olarak başladığım TBMM çatısı altında dört yıldır Genel Sekreterlik görevini yürütüyorum. Dört yıl önce görevime başlarken, TBMM'yi en iyi kamu kurumu yapmak ve dünya genelinde en iyi parlamento olmak hedefiyle yola çıktık. Yolculuğumuz süresince pek çok ilke imza attık, kamu kurumları ve diğer ülkelerin parlamentolarına örnek olduk. Bu ödülü bize inanan ve destek veren, örnek kurum olma yolunda bu kadar mesafe kat etmemizi sağlayan tüm TBMM ekibine ithaf ediyorum" dedi. 


Neziroğlu, kongre programı içerisinde gerçekleştirilen Ulusal Kalite Hareketi isimli oturuma da konuşmacı olarak katıldı ve TBMM bünyesinde gerçekleştirdikleri yenilik ve gelişmeleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Neziroğlu "Kamuda kalitenin meclis serüvenini diğer kamu kurumlarına göre daha zorlu bir süreç olduğunu da sözlerine ekleyerek"  . Dört yıl önce teşkilat kanununu değiştirerek TBMM için yeni bir sayfa açtık.  En iyi kamu kurumu ve en iyi parlamento hedefiyle çıktığımız yoldaki öncelikli ilkelerimizden biri şeffaflık oldu. TBMM'de gerçekleşen her gelişmeyi vatandaşımızla paylaştık. Adalet, takım ruhu ve liyakat ise diğer öne çıkan ilkelerimiz oldu.  

Tüm çalışma arkadaşlarımızın görüşlerini almaya çalıştık. Eğer geçtiğimiz dört yıl içerisinde biz bir şeyler başardıysak bunu çalışma arkadaşlarımızın geri bildirimleri ile gerçekleştirdiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. "Bir Projem Var Bir Önerim Var" isimli uygulamamızla bize gelen fikir ve projeler artarak devam etti.

Çalıştaylar kurduk, TBMM'de yeni bir uygulama olarak eylem planları hazırladık. Çalıştaylarda alınan kararları kurum içi İntranet vasıtası ile değerlendirmeye açtık ve geri bildirimler doğrultusunda gerekli revizeleri gerçekleştirdik. Planların gerçekleştirilme oranlarını aylık olarak takip ettik. 

Ben tepe yönetici olarak tüm çalışma arkadaşlarım için ulaşılabilir bir pozisyonda durdum. İmkanlar elverdiği ölçüde yüz yüze görüştüm. TBMM personelimden bana gelen hiçbir e-posta cevapsız kalmadı, tüm ekibi dikkatle dinledim. 

Kurumlar arasındaki işbirliği ve diyaloğu geliştirmeye çalıştık. Birbirimizin tecrübesini paylaşmayı hedefledik. Örneğin Strateji Başkanlığımız her ay farklı bir kamu kurumunun ilgili birimi ile toplantılar gerçekleştiriyor. 

Halk günü uygulaması başlattık. Her Cumartesi günü TBMM'ye gelen vatandaşlar rehber eşliğinde Genel Kurul da dahil olmak üzere meclis turuna katılabiliyorlar. Yanı sıra çocuklara da ulaşmayı hedefledik. Web sayfamızda çizgi film ve oyunlarla çocuklara yasamayı anlatmaya çalıştık. Engelliler için binamızı tamamen "Engelsiz Meclis" haline getirdik. Tüm genel kurul tutanaklarını görme engelliler için sesli olarak, işitme engelliler için işaret dili ile vatandaşlarımızın bilgisine sunduk. 

Dış ilişkiler bağlamında baktığımızda web sayfamızı 8 farklı dile çevirdik, ki bu hiçbir kamu kurumunda olmayan bir uygulamadır. Ben, Dünya Parlamentoları Genel Sekreterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak tüm dünya parlamentolarını yakından takip edebiliyor, diğer meslektaşlarımla fikir alışverişinde bulunuyorum. 

Teknolojiyi de aktif şekilde kullanıyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda 700 binin üzerinde takipçimiz var. Twitter'da resmi hesabımızın yanı sıra bir de Genel Kurul hesabımız var. O hesap sayesinde vatandaşlarımız Genel Kurul'daki gelişmelerden anlık olarak haberdar olabiliyorlar. Web sayfamız ve mobil uygulamalarımız ile 7/24 ulaşılabilir ve şeffaf bir kurum olma özelliğimizi sürdürüyoruz. 

Kısa sürede çok güzel işler başardık ancak daha kat edecek çok yolumuz var. "Bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız" inancı ile, heyecanımızı kaybetmeden daha iyiye ulaşma mücadelemiz devam edecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset