MHP'li Vural'dan ağır suçlama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sabah emekli aylığı alan hasta annesini ziyaret ettiğinde kendisine maaş zamlarını sorduğunu anlattı.MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşi

MHP'li Vural'dan ağır suçlama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sabah emekli aylığı alan hasta annesini ziyaret ettiğinde kendisine maaş zamlarını sorduğunu anlattı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay’ın açıklamalarına yanıt verdi.

Türkiye’nin bir tarafta terörle mücadele ederken diğer tarafta Başbakan Yardımcıları Atalay ile Arınç’ın el ele verip terör örgütünün siyasal amaçlarını meşrulaştırmak için adımlar attığını savunan Vural, şu ifadeleri kullandı: "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Arınç ve Atalay’ın ortaya koyduğu görüşler PKK ve KCK’nın arzu ve isteklerinden öte bir anlam taşımıyor. KCK duruşmalarında Atalay ve Arınç’ın ifadeleri delil olarak ortaya konuyor."

ARINÇ'A PKK SUÇLAMASI!

Yapılan açıklamaların terörle mücadelenin içini boşaltmak anlamına geldiğini savunan Vural, Arınç’ın PKK istek ve arzularını yerine getirmek için sözcü konumuna düştüğünü iddia etti. Vural, “Maalesef cahiliye döneminin ırkçı kavimiyetçi yaklaşımını bugüne kadar taşıyarak ihtilafları kaşıyıp, fitne fesatın çıkıp, birlik ve bütünlüğün bozulmasını demokratik bir adım olarak göstermektedir” dedi.

GAK GUK ELEŞTİRİSİ

Arınç’ın PKK ile yapılan kirli bir pazarlığı, İmralı yol haritasında, KCK paralel devlet örgütlenmesinde yer alan talepleri gündeme taşıdığını savunan Vural, “KCK ile Bülent Arınç’ın sözleri arasındaki fark var mı?” diye sordu. Arınç’ın Türk miletini tasfiye etmek isteyen zihniyetin memuru gibi davrandığını ileri süren Vural, Arınç’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine yönelik yaptığı "kart-kurt" eleştirisini de “Genel başkanın tavrına 'kart kurt' diyerek 'gak guk' eden garip bir adam...” diye eleştirdi.

"ŞAHİN AK PARTİ'DE POZİSYON ARIYOR"

Vural, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in şiir ve tuvalle terör değerlendirmesini de “Şaşkın, ne yaptığını bilmeyen AKP içinde bir post kavgası içinde rol kapma arayışı dışında anlam taşımıyor.” sözleriyle eleştirdi.

İZAHI ZOR MAAŞ KONUSU

Vural’a milletvekili maaşlarına yapılan zamla ilgili değerlendirmesi de soruldu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in milletvekili emeklileri arasında farklılıkları gidermek için bir çalışma yaptığını, konunu bu noktada gündeme geldiğini belirten Vural, “İzahı zor bir konu. Sıkıntı içinde çok insan var. Emekli, iş göremeyenlerin, işsizlerin hak hukukunu dile getirdik. Böyle bir konuda vekil olarak bazı şeyleri izah etmek için kelimeler yetmeyebilir.” şeklinde konuştu. Toplumda bu konuyla ilgili haklı bir hassasiyet oluştuğunu, kendisinin de bu eleştirilere haksız demesinin mümkün olmadığını dile getiren Vural, yasanın onay için gittiği Cumhurbaşkanlığını işaret etti.

GÜL'E PAS ATTI

Vural, “Süreç devam ediyor. Şikeyle ilgili ‘rahatsızım’ diyen cumhurbaşkanının bu süreç içinde konunun parlamentoda yeniden değerlendirilmesi için yetkisini kullanırsa bu şekilde yeniden değerlendirme imkanı çıkar.” dedi. Milletvekilliğini para-maaş için yapan insanlar olarak gösterilmenin boğazına düğümlendiğini dile getiren Vural, “Milletvekili hakkı, haklıyı savunmalı. Kendi geleceğini durumunu arayan su içme değil su dağıtma yeridir.” diye konuştu.

GEREKİYORSA GEÇİNİLİR!

Maaşın tartışılmasının milletvekillerine yakışmadığını söyleyen Vural, “Asgari ücretle geçinir misiniz?” sorusuna “Milletvekillerinin kimseye muhtaç olmadan haklı sesini dile getirecek kadar güçlü olmasını isterim. Millete yetmediğine göre yetmez, ama o kadarsa da gerekiyorsa geçinilir.” yanıtı verdi.

ANNESİ DE SORDU

Vural ısrarlı sorular üzerine vatandaşlardan maaş zammıyla ilgili kendilerine de çok sayıda eleştirel görüş geldiğini belirtirken “Sabah annemi hastanedeyken ziyaret ettim o da sordu.” dedi. Vural, annesinin “Ne oluyor, nasıl oldu?” diye sorduğunu kendisinin de anlattığını ifade etti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset