MHP'li Birinci esti, gürledi

Birinci, anayasaların toplumsal sözleşme olduğunu ve 73 milyonun bütün fertlerini ilgilendirdiğini belirterek, “Yapılmak istenen sadece iktidarda olan bir partinin dayattığı bir anayasadır. Doğrusu yapılmadı aslında nedir bu işin doğrusu mecliste olan par

MHP'li Birinci esti, gürledi

Birinci, anayasaların toplumsal sözleşme olduğunu ve 73 milyonun bütün fertlerini ilgilendirdiğini belirterek, “Yapılmak istenen sadece iktidarda olan bir partinin dayattığı bir anayasadır. Doğrusu yapılmadı aslında nedir bu işin doğrusu mecliste olan partilerle bu konuda bir uzlaşı ortaya koyulmalıydı. AKP bunu böyle yapmadı nasıl yaptı Başbakan Erdoğan 3 kişiye talimat verdi. Ve bu 3 kişi anayasayı hazırladı. Dolayısıyla bu ne CHP ne MHP’ye “nediyorsunuz buna” der gibi bir duruma geldiler. Yapılan bu değişikliğin kesinlikle insanlarımıza bir olumlu katkısı olmayacaktır. Bu sadece AKP ve Tayyip Erdoğan’ın anayasası olacaktır. Bu nedenle anayasa değişikliğine hayır diyoruz” dedi.

 

‘AKP’NİN TAHRİBATI ÇOK’

“Anayasa değişikliği yangından mal kaçırır gibi sanki Türkiye’nin birinci önceliği bu anayasa değişikliymiş gibi gösteriliyor” diyen Birinci, “Bir telaş ve sıkıntı var onlarda. Yapılan kamuoyu yoklamalarıyla AKP’nin bir daha iktidara gelemeyeceği görülüyor. Türkiye’de bugün işsizlik sayısı 5-6 milyon gibi görülüyorsa da 12 milyon insan işsiz. Özellikle esnaf kesimimiz oldukça sıkıntılı. Tarımcımız, çiftçimiz, işçimiz sıkıntılı hep. Türkiye bölünmeyle karşı karşıya artık. Federasyonlar, kurulmaya çalışılıyor falan. Sıkıntıları budur ama tabi Türk insanı anayasa seçiminde cevabını verecektir. Ondan sonra da zaten AKP tarihe gömülecektir. AKP’nin tahribatı çoktur Türkiye’ye” ifadelerini kullandı.

 

‘TRABZON YÜZDE 55 HAYIR’

Birinci, “Referanduma Trabzon’da yüzde 55 hayır oranı var. Ama Türkiye geneline baktığımız zaman ortalama yüzde 65-70 hayır çıkma oranı çok yüksek. 8 Eylül’de Trabzon’a geliyor genel başkanımız. Arife gününe denk geliyor. Hem Trabzon insanıyla hasret gidermek hem de buradan Türkiye’ye olumlu mesajlar vermek için burada olacak genel başkanımız. Biz de burada kendisini adına ve partimize yakışır bir şekilde karşılayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset