Mesut Yılmaz ifade verdi

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, darbe suçundan yargılanan 103 sanığın davasında tanık sıfatı ile ifade verdi.   Mesut Yılmaz, Ankara 5. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya katılarak Mahkeme başkanı Fevzi Şıngar’ın sorduğu 54. Hükümetin istifası kon

Mesut Yılmaz ifade verdi
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, darbe suçundan yargılanan 103 sanığın davasında tanık sıfatı ile ifade verdi.
 
Mesut Yılmaz, Ankara 5. Ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya katılarak Mahkeme başkanı Fevzi Şıngar’ın sorduğu 54. Hükümetin istifası konusunda baskı olup olmadığı sorusuna kendi döneminde üzerinde şu veya bu yönde herhangi bir baskı söz konusu olmadığını söyledi. 
 
Yılmaz, avukat Ümit Kara’nın BÇG ile ilgili bir sorusu üzerine BÇG’nin kendi hükümetlerinin kurulmadan öncede kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğunu belirterek, Hükümet Kurulduktan sonra Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü, bu kurulun çalışmasından rahatsız olduklarını, ülkenin güvenliğinden sorumlu olan silahlı kuvvetlerin asli görevi olmayan bir konuda bu kadar işin içine girmesinin yanlış olduğunu, bunun ortadan kaldırılması için lağvedilmesini istediğini ifade etti.
 
Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın ise kendisine BÇG’nin tamamen yasal olarak kurulduğunu ifade ettiğini aktaran Yılmaz, kurulun çalışmalarından da Genelkurmay ikinci başkanı Çevik Bir’in sorumlu olduğunu onun yönetiminde çalışma yürütüldüğünü söylediğini sözlerine ekledi.
 
Çevir Bir ile de görüştüklerini anlatan Mesut Yılmaz, ona da aynı görüşü ifade ettiğini, MGK’nın bir süre sonra, Başbakanlık irticayla mücadele takip  ve Koordinasyon Kurulu kurulmasını, BÇG’nin lağvedilip görevlerini bu kurula devretmesini önerdiğini ve MGK’nın tavsiye kararına uygun olarak lağvedildiğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset