Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı "Milletin beklentisi"

Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Numan Kurtulmuş, Genel Kurul’da yeni anayasa ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan yeni anayasa mesajı "Milletin beklentisi"

Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Numan Kurtulmuş, Genel Kurul’da ilk oturumu yönetti. Kurtulmuş, "yeni anayasa mesajı" verdi. "Milletin beklentisi olarak önümüze koyacağımız şey yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı ve milli bir anayasanın bu Meclis tarafından gerçekleştirilmesi hedefimizdir." dedi.

“Milletin beklentisi olarak önümüze koyacağımız şey yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı ve milli bir anayasanın bu Meclis tarafından gerçekleştirilmesi hedefimizdir.” 28. dönemin ilk oturumunda yeni anayasa mesajı verdi Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş.

28. dönem milletvekilleri Genel Kurul’da, Danışma Kurulu Üyeleri seçim süreci için toplandı. Toplantıyı da yeni seçilen Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yönetti. Kurtulmuş, "milletin beklentileri var" dedi ve ekledi. “Milletin de Meclis’ten beklentileri vardır. Meclis’in itibarının yükseltilmesi, milletin en temel beklentisi. Öncelikle gerçekleştirecek olan 600 vekil arkadaşımızdır. Vekil itibarını arttırmak zorundayız. 2. temel beklenti, Meclis’in sağlıklı ve etkin çalışma sürdürmesi. Sorumluluklarımızı en titiz şekilde yerine getireceğiz”

Meclis Başkanı, Meclis’te yeni içtüzük çalışmasının da başlayabileceğinin mesajını verdi. “3. beklenti, yasama kalitesinin arttırılması için neler gerekiyorsa hep beraber yerine getirmesi için mücadele edeceğiz. Meclis içtüzüğünde gerekli düzenlemelerin yapılması ve hatta içtüzük çalışmalarının başlamasıdır.”

Kaynak:CNN Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset