Kılıçdaroğlu'nun EVET şartı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' demek istediklerini, ancak milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmayacağı için 'hayır' diyeceklerini ileri sürdüCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars mitinginin ardından

Kılıçdaroğlu'nun EVET  şartı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' demek istediklerini, ancak milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmayacağı için 'hayır' diyeceklerini ileri sürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars mitinginin ardından karayoluyla Erzurum'a geçti. Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı'nda toplanan kalabalığa açık hava mitinginde hitap etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın, milletvekili dokunulmazlığını kaldırması halinde referandumda Anayasa'ya evet diyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a, Erzurum'dan seslendiğini ve duymasını istediğini belirterek, "Bizim inancımızda, siyasi anlaşıyımızda en ağır şey kul hakkı yemektir. Bir milletvekili niçin dokunulmazlığın arkasına saklanır. Buradan söylüyorum, Erzurumdan söylüyorum Recep Bey duysun diye söylüyorum, eğer kul hakkı yemeyenleri savunmak istemiyorsan, kul hakkı yiyenleri yargı önüne çıkartmak istiyorsan dokulmazlıkları kaldır. Ben de bu anayasaya 'evet' diyeceğim ama ben adım gibi biliyorum, dokunulmazlıkları kaldıramaz, hepsi malı götürmüş. Şimdi kurtarmak istiyorlar yüce divana gidecekler, 'bizim seçtiğimiz hakimler olsun bizi kurtarsın." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler