Kılıçdaroğlu'dan Gül'e: Sen ne işe yararsın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde seçim hazırlıklarının değerlendirileceği toplantı öncesi konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştiren Kılıçdaroğlu, Gül'e "Sayın cumhurbaşkanı eğer bir şey yapamayacaksınız o koltukta neden o

Kılıçdaroğlu'dan Gül'e: Sen ne işe yararsın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde seçim hazırlıklarının değerlendirileceği toplantı öncesi konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştiren Kılıçdaroğlu, Gül'e "Sayın cumhurbaşkanı eğer bir şey yapamayacaksınız o koltukta neden oturuyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Dün akşam Cumhurbaşkanı da 'yolsuzlukların üstü örtülürse toplum çürür' dedi. 'Ben ne yapabilirim ki' diyor. Sayın cumhurbaşkanı eğer bir şey yapamayacaksınız o koltukta neden oturuyorsunuz? Görev tanımınızda 'devletin kurumlarını uyum içinde çalıştırmak' yazar. Ben ne yapabilirim ki dediğiniz andan itibaren ben cumhurbaşkanlık görevimi yerine getiremiyorum demektir. Yetkiyi kullanmayıp ben ne yapabilirim diyemez bir cumhurbaşkanı…

"KİNLE DEVLET YÖNETİLMEZ"

Kin ve intikam hırsı ile devlet yönetilmez. Hukuk herkes için gereklidir. Bu badireyi de halkın desteği ile atlatacağız. Halkımıza güveneceğiz. Ayaklarının altından demokrasinin kaydığını görüyor. Sağduyu ve kararlı anlatımımızla, kimseyi ötekileştirmeden her yurttaşa doğruları anlatmak zorundayız.

"İKTİDAR DEVLETİ ÇALIŞAMAZ HALE GETİRDİ"

Devleti bir anlamda çalışamaz hale getirdi bu iktidar. Bir sayın Bakan diyor ki 'Herkes kendi işine baksın.' Bu demokrasilerde temel söylemdir. Herkes işine bakacak. Herkes görevini yapsın, temel kural budur. Herkes görev yapsın derken birilerinin görev yapmasını engellemek de suçtur.

"BUNLARI NEDEN TAKİP ETMİYORSUN?"

17 Aralık'ta cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. Şimdi bunu kapatmak için olağanüstü çaba harcıyorlar. 1994'de Erdoğan söylemişti: Yolsuzluğu babam da yapsa sonuna kadar takip edeceğim. Peki ya bugün. Bakanlar, onların çocukları ve kendi çocuğu şaibeli durumda. Peki bunları neden takip etmiyorsun. Savcı ve polis görevini yapacak, engelliyorsun. Hani herkes kendi işini yapacaktı. Yolsuzlukları meşrulaştırdığınız andan itibaren toplumun temeline dinamit koymuşsunuz demektir. Toplum çürür.

GÜL NE DEMİŞTİ?

17 Aralık operasyonu sonrası 'Cumhurbaşkanı olaya el atsın' çağrılarıyla ilgili olarak Abdullah Gül "Son olayla ilgili yapacağım şey mahkemelerin düzgün çalışması, yargıya müdahalenin olmaması. Sayın Başbakan'la görüşmemizde görüşlerimi bildirdim ve kendisi de dikkate aldı. Hükümetin karşısına ben ancak muhalefeti koyarım. Hükümetin karşısına ben herhangi başka bir kurumu koyarak böyle bir denge kurmam. Burada cumhurbaşkanı olarak ben ne yapabilirim ki?" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset