Kılıçdaroğlu'dan 5 şehit tepkisi

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şemdinli'de 5 askerin şehit olması sonrası yaptığı açıklamada, 'Bugün yine analar ağladı, 5 şehidimiz var. Başımız sağolsun' dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli'de 5 askerin şehit olması ile ilgili, ''anala

Kılıçdaroğlu'dan 5 şehit tepkisi

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şemdinli'de 5 askerin şehit olması sonrası yaptığı açıklamada, 'Bugün yine analar ağladı, 5 şehidimiz var. Başımız sağolsun' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli'de 5 askerin şehit olması ile ilgili, ''analar ağladıkça huzur, barış ve kardeşliğin olmayacağını'' ifade ederek, ''başta siyaset kurumu olmak üzere, üzerine sorumluluk düşen her kişi ve kurumun zaman kaybetmeden harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada ''Bugün yine analar ağladı, 5 şehidimiz var. Başımız sağolsun'' ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

''Baskına uğrayan Mehmetçiklere yardıma giden Yüksekova Komando Birliği'nden bir tim, pusuya düştü ve biri üsteğmen 5 askerimiz şehit oldu. Yarın yine ülkemizin dört bir köşesinden ağıtlar yükselecek, bugün ağlayan analar cenazelerde gözyaşlarını içlerine akıtarak dik durmaya çalışacaklar.

Ama biz biliyoruz ki analar ağladıkça huzur, barış ve kardeşlik olmaz. Bunun için başta siyaset kurumu olmak üzere, üzerine sorumluluk düşen her kişi ve kurum daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. Bu konuda her gecikme, her ihmal, sorumluluktan ve çözüme yönelişten her kaçış anaların yüreğini ağızlarına getirmektedir.

Türkiye elbette ulusal birliğini de bütünlüğünü de koruyacak güce sahiptir. Sorun bugüne kadar alınamayan sonucu almayı sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle insanlık suçu olan terörü, terörist saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine silahlı kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı diliyorum''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset