Karan: Tek suçlu Başbakan!

Yavuz Karan yapılan Danışma meclisi toplantısında Diyarbakır’ın Lice İlçesindeki Askeri birlikte gerçekleşen bayrak indirme olaylarını değerlendirdi ve Başbakan Erdoğan’ı topa tuttu.Karan “Eğer o bayrak indiriliyorsa bunun en büyük nedeni sensin. Bunun he

Karan: Tek suçlu Başbakan!

Yavuz Karan yapılan Danışma meclisi toplantısında Diyarbakır’ın Lice İlçesindeki Askeri birlikte gerçekleşen bayrak indirme olaylarını değerlendirdi ve Başbakan Erdoğan’ı topa tuttu.

Karan “Eğer o bayrak indiriliyorsa bunun en büyük nedeni sensin. Bunun hesabını önce sen Türk Halkına vereceksin” dedi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı tarafından seçimlerin değerlendirmesinin yapılaması için başlatılan ilçelerde yapılan toplantıların ardından Ortahisar’da da danışma meclisi toplantısı yapıldı.

CHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Ali Türen Öztürk’ün annesinin cenaze töreni olması sebebiyle gecikmeli başlayan toplantıya CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya Gençlik kolları, Kadın kolları ve çok sayıda partili katıldı.

BİZ BAŞKAN ADAYLARI İLE DEĞİL BAŞBAKAN'LA YARIŞTIK

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan İlçelerde yapılan danışma kurulu toplantılarının sondan bir öncekini Ortahisar’da gerçekleştirildiğini belirterek, Ülke gündemine damga vuran olaylar konuşmamı değiştirdi. Bu seçimde almış olduğumuz sonuç CHP örgütlerinin içine sindirebileceği bir sonuç değildir. Bizim adaylarımız Belediye başkan adayları ile yarışmadı, Başbakan'la yarıştı” dedi.

Bayrak indirme olayında tek suçlunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan açıklamalarını şöyle sürdürdü;

MADENCİLER İŞ CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Geçenlerde 301 kardeşimiz bir iş cinayetine kurban gitti. Madenler AKP iktidarında 12 yılda kendi yandaşlarına peşkeş çekilmiştir. Türkiye’de AKP iktidarı ile birlikte iş adamlarına belli TV sahiplerine verilmiştir.  Ülkemizin bir bölgesinde alışık olmadığımızı tablolarla baş başa kalmaktayız. Başbakan’ın almış olduğu oy onu şımarttı.

BİR P… K… ÇIKAR SENİN BAYRAĞINI İNDİRİR

Ses kayıtlarının hepsi montajdır. Bunu nasıl yaptı oradaki kişileri uzaklaştırdı. Sonra Hayvanat bahçesinden müdür getirdi ve bu şahsın verdiği raporla aklandı. Hayvanat Bahçesinden gelen Müdürün yanında Dışişleri bakanı ne İngilizce bilen bir çoban. Bu kişiye ülkenin dış politikasını verirsen herkes senin konsolosluğuna girer. Senin Askeri birliğine giriliyor, bu ülkenin namusu olan Türk Bayrağı indiriliyor. Sen bunun suçluları cezasını çekecek diyorsun. Sen bunlara bu kadar yüz verirsen bir p… k… çıkar senin bayrağını indirir. Başbakan’ın sadece Cumhurbaşkanı olmak isteği yoktur. Onun isteği Halife olmaktır. Başbakan diyor ki herkes suçunu çekecek. Eğer o bayrak indiriliyorsa bunun en büyük suçlusu sensin. Bunun hesabını önce sen Türk Halkına vereceksin. Önümüzdeki süreç bölünme sürecidir. Sayın başbakan suçlu arıyorsa en büyük suçlu Başbakan’ın kendisidir. Demek ki bu ülkeyi AKP zihniyetinden kurtarmak için bizim daha çok çalışmamız gerekiyor.

HERKES DÜŞÜNCESİNİ AÇIKÇA SÖYLEYECEK

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Kaya toplantının amacının geride kalan seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin değerlendirilmesi olduğunu söyleyerek, “Danışma kurulumuzu planlarken bütün partililerimizin katılacağı ve görüşlerini açıkça söyleyebileceği bir toplantı düzenledik. Burada bir aile içi toplantı yapacağız. Hiçbir dargınlığa müsaade etmek sizin burada görüşlerimizi açıkça söyleyeceğiz. Şunu söylersem karşımdaki darılır, kırılır diye düşünmeyin sizden aldığımız görüşlerle güçle daha iyi işler yapmak istiyoruz” dedi.

SEÇİMLERDEKİ BAŞARISIZLIKTA HERKESİN PAYI VAR

Seçimlerdeki tablonun başarısızlık olarak nitelendirilebileceğini ifade eden Kaya, “çalışmalarımızın önemli bir kısmında mahalle temsilcisi arkadaşlarımız bize destek verdiler. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla Trabzon’da ki sorunları iyi değerlendirmeye ve önerilerimiz sunmaya çalıştık. Mahalle örgütlenme, partimize yeni üye katma ve seçim çalışmaları bizi biraz zorladı. Seçimden çıkan tablo başarısızlık olarak nitelendirilebilecek bir tablodur. Ben örgütüm ve partililerin bu başarısızlıkta herkesin etkisi vardır. Bu toplantıda nasıl bu hataları düzeltebiliriz bunları konuşacağız” dedi.

BAŞBAKAN GERİ VİTES YAPTI

Konuşmasında Türkiye gündemini değerlendiren CHP Ortahisar İlçe Başkanı Kaya, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduğu günden itibaren çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Soma’da maden işçisi arkadaşlarımız şehit oldu. Hükümet yetkilileri başta maden sahibi kişileri korumaya çalıştılar ancak pabucun pahalı olduğunu anlayınca geri vites yaptılar. Bugün Türkiye’de bölücü örgüt üyeleri askeri kışlamıza girip bayrağımızı indirdiler. Bu utanç başta AKP hükümetinin Başbakan’ın ve Genelkurmay Başkanı’nındır. Türkiye böyle bir utancı hiç yaşamamıştır. Son günlerdeki sıkıntımız ise IŞİD sıkıntısı. Bütün bunları insanlarımız görüyor izliyor. Umut ediyorum ki bu yaşananlardan ders çıkarırız. AKP hükümeti maalesef bir çıkar düzeni ortaya çıktı. Daha öncesinde Onur erdem namus dürüstlük çok önemli değerlerdi. Ülke hızla bir karanlığa doğru sürükleniyor. Bu kötü gidişe dur diyecek olan sizlerisiniz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset