Kamer Genç'ten sessiz protesto

  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasını yaparken Genç, salondan ayrıldı. Meclis Genel Kurulu saat 15.00'te TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Genel Kurul'a milletvekilleri yaklaşık yarım saat öncesinden geldi. Genel Kurul Salonu'na bakanlar

Kamer Genç'ten sessiz protesto

 

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasını yaparken Genç, salondan ayrıldı.
 
Meclis Genel Kurulu saat 15.00'te TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı.
 
Genel Kurul'a milletvekilleri yaklaşık yarım saat öncesinden geldi. Genel Kurul Salonu'na bakanlardan ilk gelen isim Beşir Atalay oldu.
 
-ASKER TAM KADRO ORADAYDI-
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları kendilerine ayrılan yerden Genel Kurul'u izledi.
 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da açılışı takip etti.
 
-LİDERLERDEN İLK GELEN CHP GENEL BAŞKANI OLDU-
 
Genel Kurul Salonu'na liderlerden gelen ilk isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salona girdi. Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurul Salonu'na geldi. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ta tam zamanında salona girdi.
 
AKP'li Nevzat Pakdil salona girdikten sonra BDP, MHP, CHP gruplarında ön sıralarda yer alan milletvekilleri ve genel başkanlarla tokalaştı.
 
-GENÇ'TEN PROTESTO-
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek birleşimi açmasının ardından bir sunuş konuşması yaptı. Çiçek'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Genel Kurul'a takdiminde CHP, MHP, BDP ve AKP grupları ayağa kalktı. Ancak arka sıralarda oturan CHP'li yaklaşık 10 milletvekilinin ayağa kalkmadığı gözlendi.
 
İlk defa polis bandosu eşliğinde İstiklal Marşı çalındı.
 
Cumhurbaşkanı konuşmasını yaptığı sırada CHP'li Genç salondan çıktı.
 
ANKA'ya daha sonra konuşan Genç, "Protesto ettim. Aslında sesli protesto edecektim ancak salonda partimizin Genel Başkanı olunca hoş olmaz diye sessiz protesto ettim ve çıktım. Anayasaya göre cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmemiştir, fiilen işgal ediyor. Daha önce dağıtılan konuşma kitapçığını incelediğimde de AKP'nin militanı gibi konuşma yaptığını gördüm" diyerek protestosunun gerekçelerini anlattı.
 
-CHP'Lİ VEKİLLERİN ALKIŞLADIĞI BÖLÜM-
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün tutuklu vekillere ilişkin mesajları CHP'li vekiller tarafından alkışlandı.
 
Gül'ün konuşmasını bitirdiğinde AKP, MHP ve BDP grupları ayağa kalkarken CHP'li vekillerin ayağa kalkmaması dikkat çekti.
 
Genel Kurul oturumu yaklaşık 50 dakika sürdü. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset