İstanbul'u alacağız ama!...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''İstanbul'da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız'' dedi.Hamzaçebi, CHP genel başkan yardımcıları Şafak Pavey, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğu

İstanbul'u alacağız ama!...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ''İstanbul'da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız'' dedi.

Hamzaçebi, CHP genel başkan yardımcıları Şafak Pavey, Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul milletvekilleri İhsan Özkes, Kadir Gökmen Öğüt, Ayşe Eser Danışoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları ve ilçe teşkilatı yöneticilerinin katılımıyla, Kartal'daki Emex Otel'de düzenlenen CHP İstanbul 1. Bölge 2. Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Akif Hamzaçebi, toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere ilişkin CHP'nin yerel seçim stratejisinin İstanbul ayağını değerlendirdiklerini kaydetti.

"İSTANBUL'U KAZANACAĞIZ"

Gelecek yıl Türkiye'yi, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı olmak üzere 2 seçimin beklediğini dile getiren Hamzaçebi, ''İstanbul, CHP'nin yerel seçimde başarılı olmak için birinci sıraya koyduğu çok önemli bir hedeftir. İstanbul'da CHP olarak mevcut belediye sayımızı artıracağız ve İstanbul Büyükşehir Belediye seçimini kazanacağız'' dedi.

"İSTANBULLU MEMNUN DEĞİL"

İstanbul'un kötü yönetildiğini öne süren Hamzaçebi, sözlerine şöyle devam etti:

''Türkiye'de yerel yönetim anlayışı, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle birlikte artık yerel yönetimlerin yerelde yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmekten uzaklaşmıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olduğunda, İstanbul'un nüfusu 8,5 milyondu. Bugün İstanbul 14 milyonluk nüfusa ulaşmış dev bir şehirdir. Bir megapoldür. Böylesi bir megapolde herhangi bir stratejisi olmayan mevcut anlayışın, İstanbul'un nüfusunu 23 milyona ulaştırması kaçınılmazdır. Böylesi bir büyüme karşısında İstanbul'un yaşayacağı sorunları, bu anlayışın çözme şansı yoktur. Bugün İstanbullu hayatından mutlu değildir. İstanbullu trafik sorunundan mutlu değildir. İstanbullu, yerel yönetimlerin, Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu hizmetlerden mutlu değildir.''

İSTANBUL ADAYI KİM?

Esenyurt'ta yaşanan imar sorunları nedeniyle on binlerce insanın mağdur olduğunu ileri süren Hamzaçebi, İstanbul'daki imar anlayışının ''birilerine'' çok büyük kazanç sağlarken ''birilerini'' de mağdur ettiğini, çok sayıda kişinin paralarını müteahhitlere kaptırdığını iddia etti. İstanbullular'ın mülkiyet ve tapu sorunları yaşadığını, kentsel dönüşüm çalışmalarından da endişe duyduğunu savunan Hamzaçebi, partilerinin ise sorunları çözecek bir programla halkın karşısına çıkacağını söyledi.

Hamzaçebi, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayınızı ne zaman açıklayacaksınız?'' şeklindeki soruyu ise, ''Zamanı geldiğinde'' diyerek yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset