"Her şeye biz mi itiraz edeceğiz?"

Kılıçdaroğlu: "Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde geçti. Hepimizin Nevruz bayramını kutluyorum. Nevruzu kutladık ama esas bayramımız 12 Haziran'da..  Balıkesir'de Seyit Onbaşı'nın köyüne gittik. Mevlütü vardı ona katıldık mezarı başında dua ettik ve b

"Her şeye biz mi itiraz edeceğiz?"

Kılıçdaroğlu: "Nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde geçti. Hepimizin Nevruz bayramını kutluyorum. Nevruzu kutladık ama esas bayramımız 12 Haziran'da..

 

Balıkesir'de Seyit Onbaşı'nın köyüne gittik. Mevlütü vardı ona katıldık mezarı başında dua ettik ve bütün Seyit Onbaşı'larla birlikte onları şükranla andık. Köylüler geldi ve bize dediler ki bu köyün yolu ve suyu yok. Her yıl törenler düzenlenir. ama asfalt yapılmaz. Tarihimize saygılıysak o köyün yolunu yaşpmalıyız. Yapmazlarsa 12 Haziran'dan sonra yapacağımız ilk iş o olacaktır.

 

Sivil Toplum örgütleriyle bir araya geldik. Artık sağırlar diyaloğuna son. Artık biz ne diyorsak birinci elden soracak ve sorularınızı yanıtlayacak. Cumartesi günü Gebze'ye geldik. Gebze sanayinin patladığı bir yer. Aslında küçük bir Türkiye örneği. Süratle büyüyen iddialı bir ilçe. Ve orada biz taşeronluğa hayrı mitingini gerçekleştiriyoruz. Taşeron işçi uygulaması 12 Eylül'ün bir ürünüdür.

 

Taşeron işçisi aslında çağdaş bir köle. Miting yaptığımız alanda bir işçinin söylediği bir sözdür. Bu tabloya CHP'nin evet demesi mümkün müdür? Hayır. Emeği savunan işçiyi savunan bir partiyiz. Sayıları milyonu aştı. taşeronluk sürsün diye Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Örgütlenmeye karşı olan AKP'dir. İş güvencesini tırpanlayan AKP'dir.

 

Biz ücret sendikacılığına karşıyız. İşçi ve işveren artık ayrı konumda değillerdir. Ücret sendikacılığı gibi bir sendikacılığa karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Bunu da her sendikacı arkadaşımızın bilmesini isteriz. 1 milyonu aşkın taşeron işçisi var. Aile sigortasını nasıl anlatacaksak taşeron işçiliği de öyle anlatacağız. Onlara söyleyeceğiz senin hakkını savunan CHP'dir.

 

Bugün Japonya nükleer sızıntı ile karşı karşıya. Bu olaydan sonra dünya ülkeleri nükleer konusunda yeni çalışmalar yapmaya başladı. Ama bir ülkenin başbakanı çıkıp tüp gazla nükleer teknolojiyi aynı kefeye koydu. Ne diyeyim allah akıl fikir versin. Tüpgazla nükleerin ay şey olduğunu zannediyor. Radyasyonun DNA'ları değiştirdiğini bilmiyor. Bilmiyor ve ülkeyi yönetiyor.

 

Ben söyledim aynaya bakmadan konuş diye eğer cama bakarak konuşsaydı bu böyle olmazdı. Biz bir nükleer santral için Ruslar'la bir anlaşma yaptık. Gelin Türkiye'de bir nükleer santral kurun. Bu nükleer santral dünyanın başka bir ülkesinde inşaa edildi mi hayır diyorlar.

 

Niçin uluslararası bir ihale açılmadı ve neden Rusya'ya gel yap dediler? Soru üç niye nükleer enerji yaratırsınız daha ucuz elektirk için. Kilovatsaatine 13 sent para verilmiş. Dünyanın en pahallı enerjisini alacağız. Buradan bütün sanayicilere sesleniyorum, iktidarın arkasındaki şakşakçı sanayicilere sesleniyorum; itiraz etmediğiniz için size sesleniyorum. 15.5 sentten size elektrik satacaklar.

 

Siz bu parayla enerji satın alıp nasıl rekabet edeceksiniz? Siz buna niye itiraz etmiyorsunuz? Her şeye biz mi itiraz edeceğiz? Gidin bir bakın 15.5 sente elektrik üreten başka bir santral var mı yok mu? Bir başka daha önemli nokta var.

 

Bağımlılık yaratan bir sürecin içinde olmaz. Doğalgazda ve petrolde Rusya'ya bağımlı hale geldiniz. Enerjide bağımlılık Rusya'da yüzde 60'ı buldu. Hangi hükümet böyle bir politika uygulanabilir. Yapılmak istenen santralin ecemiş fay hattına 25 km uzaklıkta. Daha garip bir rakam vereyim yer lisansı 38 yıl önce alınmış. Ya insan bir daha bakar.

 

Samsun'da da bir rafineri kuruluyor. O kim biliyor musunuz? Bizim Çalık'ın. Bunlarda kul hakkı yememe bilinci yok. Yoksa böyle köşelik olur mu?" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset