‘Hediye yollamayın!'

 Yeni yıla iki hafta kala kurum ve kişilerden iş ilişkisi içinde oldukları yerlere hediyeler de gitmeye başladı. Kamuda da memurlara gönderilen hediyelerin değerinin rüşveti hatırlattığı eleştirileri uzun yıllardırlar yapılıyor. Nitekim geçmişte de bunu y

‘Hediye yollamayın!'

 

Yeni yıla iki hafta kala kurum ve kişilerden iş ilişkisi içinde oldukları yerlere hediyeler de gitmeye başladı. Kamuda da memurlara gönderilen hediyelerin değerinin rüşveti hatırlattığı eleştirileri uzun yıllardırlar yapılıyor. Nitekim geçmişte de bunu yasaklayan genelgeler yayınlandı. Milletvekillerinin kabul edebileceği hediye değerinin de 1200 lirayla sınırlandırılmasının tartışıldığı bugünlerde iş dünyasının memurlara hediye gönderme adetinden halen vazgeçmediği ortaya çıktı. Bunun örnekleri Ekonomi Bakanlığı'nda yaşandı. Ekonomi Bakanlığı'na son günlerde hediyeler gelmeye başladı. Bakanlık memurlarına işadamlarından gönderilen hediyeler Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da dikkatinden kaçmadı. Gönderilen hediyelerin niteliği ve değeri konusunda bir açıklama yapılmasa da ihracatçı birliklerinin bu konuda yazılı olarak uyarılmasına karar verildi. 
 
KİTAP, CD YASAK DEĞİL 
Yazıda, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun memurların hediye kabul etmesini yasakladığı hatırlatılıp birliklerden üyelerini uyarmaları istendi. Başbakanlık'ın 2005 ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun 2011'de hediye yasağına ilişkin genelgeleri bulunuyor. Ayrıca yürürlükte olan yönetmeliğe göre de memurların kabul edebileceği hediyeler şöyle: "Kurumun demirbaşına kaydedilecek ve kamuoyuna açıklanacak eşyalar, kitap, dergi, CD, takvim, herkese açık etkinliklerde verilecek hatıra eşyaları, tanıtım amacına dönük sembolik değeri olan reklam ile el sanatları ürünleri." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset