Harp Akademilerinde mezuniyet!

Harp Akademileri Komutanlığı 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in katılımıyla ge

Harp Akademilerinde mezuniyet!

Harp Akademileri Komutanlığı 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in katılımıyla gerçekleşti.

Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Okulu ve Kültür Merkezi binasında gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, çok sayıda komutan, askeri personel ve mezun olan subayların aileleri katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün salona giriş yapmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Harp Akademileri Komutanı Vekili Hava Korgeneral Nejat Bilgin, Türkiye'nin tarihin ilk çağlarından itibaren medeniyetlere beşiklik etmiş ve bir çok gücün çatışma alanı olmuş çok kritik bir çoğrafyada kurulu olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyet ve onun güven kaynağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, sahip olduğumuz gelenek ve tecrübeyi bölgede barış ve istikrarın temel unsuru olmak, yurtta sulh cihanda sulh ana hedefi doğrultusunda dünya barışına katkıda bulunma hedefimiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Dünyamızın bu bölgesinde güçlü devletlerin en etkili ve caydırıcılık önünden en önemli unsurunun güçlü bir silahlı kuvvetler olduğu tarihi bir gerçektir. Bu sorumluluğunu yerine getirme yeteneğine sahip olduğu her durumda ispat etmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü oluşturan unsurların en önemlisi yürekleri vatan aşkı ile dolu yüksek disipline sahip personelidir" dedi.

Bu dönem Harp Akademisi'nden 560 öğrencinin mezun olduğunu belirten Korgeneral Bilgin, "Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'nin temel niteliklerine, ulus devlet ve üniter devlet yapısına, sarsılmaz bir inanç ile bağlı genç kurmaylarımızı disiplinli ve gayretli çalışmalarının sonucu olan başarılarında dolayı kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceyle mezun olan subaylara diplomaları verildi. Akademilerini birincilikle bitiren mezunlar, diplomalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Akademilerini ikincilikle bitiren mezunlara ise diplomalarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek takdim etti. Üçüncü olan subaylar da diplomalarını Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı. Orgeneral Işık Koşaner de, misafir askeri personele diplomalarını verdi. Tören, mezunların yaş kütüğüne dönem plaketini çakmalarının ardından diğer mezunlara diplomalarının verilmesiyle son buldu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset