Günnar İl Afet Müdürlüğünde...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar beraberindeki İl Başkan yardımcısı Metin Güneş ve yönetim kurulu üyesi Coşkun Şahin ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İl Müdürü Uğur Serencam’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Günnar, z

Günnar İl Afet Müdürlüğünde...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar beraberindeki İl Başkan yardımcısı Metin Güneş ve yönetim kurulu üyesi Coşkun Şahin ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İl Müdürü Uğur Serencam’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Günnar, ziyaret esnasında ülkenin stratejik konumunun çok önemli olduğunu ve doğal afetlerin de ülkeyi çok fazla etkilediğini dile getirerek “belirli aralıklarla istişare yapılması ve bölgede bulunan afet ve acil durumlarda yararlı olacak sivil toplum kuruluşlarının koordinesi çok önemli. Trabzon’da afet kültürü oluşturmak için bilgilendirme ve eğitim çalışmaları artırılarak devam etmeli” dedi.

Günnar, doğal afetler, savaşlar ve büyük yangınlar öncesi çalışmalara çok önem verilmesi gerektiğini ve bu çalışmaların zamanında yerinde, sürekli ve bilimsel temele dayalı olarak doğru ve iyi yapılması halinde kayıpların o denli az olacağını kaydetti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam da çalışmaları hakkında bilgiler vererek “ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurulduğu ilk günlerde ilimizde 5 Arama ve Kurtarma Teknisyeni ile arama ve kurtarma hizmetlerini yürüttü. Bugün itibariyle Müdürlüğümüz Müdahale ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Şube Müdürlüğü olarak görev yapmakta olan şubemiz toplam 26 personelle yedi gün yirmi dört saat hizmet vermekte” diye konuştu.

Yaşanabilecek afet ve acil durumlara en etkin ve hızlı bir şekilde müdahale etmek için ekipler halinde 24 saat nöbet tuttuklarını kaydeden Serencam “Ayrıca komşu illerde yaşanabilecek afet ve acil durumlarda da ihtiyaç duyulması halinde komşu illere yardım ediliyor. İlimizde yaşanması muhtemel çığ, heyelan, sel, trafik kazası, boğulma, arazi kayıpları, yangınlar gibi halkın can ve mal kayıpları yaşayabileceği olaylara her an etkin müdahale edebilmek için ekibimiz sürekli eğitim almaktadır. Afet ve acil durum yaşanmaması en büyük dileğimiz olup yaşanması durumunda da Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak tüm malzeme, ekipman ve teknik personelimiz ile birlikte hızlı ve etkin bir şekilde afetin zararlarının en aza indirgenmesi noktasında tüm çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset