Gökçek kendini böyle savundu

Kısa sürede bu denli yoğun yağışın Ankara tarihinde görülmediğini, meteorolojinin de bu durumu açıkladığını söyleyen Gökçek, medyanın tavrını ise eleştirdi.Melih Gökçek, Ankara'da 125 tane alt geçitin bulunduğunu iki tanesinin tıkanmasının afet hallerinde

Gökçek kendini böyle savundu

Kısa sürede bu denli yoğun yağışın Ankara tarihinde görülmediğini, meteorolojinin de bu durumu açıkladığını söyleyen Gökçek, medyanın tavrını ise eleştirdi.

Melih Gökçek, Ankara'da 125 tane alt geçitin bulunduğunu iki tanesinin tıkanmasının afet hallerinde yaşanabileceğini söyledi. CNN Türk'te hakkındaki eleştirilere cevap veren Gökçek, harfiyatlar nedeniyle ilçe belediyelerini suçladı. Gökçek şöyle konuştu:

"Özellikle son 6-7 yılda yoğun inşaat yapılan ve inşaat harfiyatlarının bol bulunduğu bir bölge. Orada yapılaşma bitmeden doğru dürüst bir yapılanma yapabilmek mümkün değil. Orada muazzam bir inşaat var, Ankaralılar bilir. Konya yolunun sol tarafında, o inşaatlar yoğun biçimde devam ediyor. Oradaki inşaatlar da ne yazık ki harfiyat parası vermemek için yan tarafına yığmak suretiyle çözüm getirmişler, yağmurda ise çamurlar yola kadar inip adı geçen alt geçite kadar geliyor.

Harfiyet konusu tabii ki ilçe belediyesinin görevi. Yaptırımları olmaz mı var ama maalesef alınmış değil. Biz de büyükşehir belediyesi olarak herhangi bir önlem bu konuda almamız mümkün değil.

ANKARA ANKARA OLALI BÖYLE YAĞMUR GÖRMEDİ

Her yağmurda olmuyor böyle durum. Bugün Ankara'ya yağan yağmur, biraz önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da yayınlandı, Ankara tarihinde görülmüş değil. Metrekareye 50 kilogram yağmur düşüyor. Afet durumu, Ankara tarihinde böyle bir yağmur görmemiş. Aniden 50 kilogram metrekareye yağmur düşmemiş. Bu tip yağmurlar nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni suçlamak yanlış.

Afet hali heryerde her zaman olabilir. 125 tane alt geçitten sadece iki tanesinin tıkanması, gerçekten bazı medya kuruluşlarına bakıyorum yeri göğü inletiyorlar"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset