Erdoğan Putin’le görüştü

Telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki durumu ele aldı.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlara da d

Erdoğan Putin’le görüştü

Telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki durumu ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlara da değinildi. Putin'in, Türkiye'de 1 Kasım'da yapılan genel seçimlerin AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla neticelenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesi neticesinde hayatlarını kaybedenler için taziye dileklerini tekrarladığı ifade edildi. İki lider Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Aralık ayında Rusya'da yapılacak olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısında ikili ilişkileri daha ayrıntılı biçimde ele alabileceklerini belirterek, bu ay içerisinde G-20 vesilesiyle Antalya'da da yüz yüze görüşeceklerine dikkati çekti. Görüşmede Suriye krizi konusunda da görüş teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin'in, çözüm bulmaya yönelik çabaların önemini vurgulayarak, bu hususta yakın temas içinde olmaya önem verdiklerini belirttikleri kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset