Erdoğan muhalefeti bombaladı

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Hasan Doğan Stadyumu'nda AK Parti il kongresinde konuştu.Erdoğan, terör temalı konuşmasında muhalefet partilerini iktidara destek olmamakla eleştirdi. Erdoğan, "Bahçeli Öcalan'a kurtaran kişidir" sözleriyle de MHP lid

Erdoğan muhalefeti bombaladı

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kepez Hasan Doğan Stadyumu'nda AK Parti il kongresinde konuştu.

Erdoğan, terör temalı konuşmasında muhalefet partilerini iktidara destek olmamakla eleştirdi. Erdoğan, "Bahçeli Öcalan'a kurtaran kişidir" sözleriyle de MHP lideri Bahçeli'ye seslendi!

İşte Erdoğan'ın konuşmasının önemli satır başları...

 

ANTALYA HEP AK PARTİ DEDİ

Biz bu yola can koyduk. Antalya 22 Temmuz 2007'de yüzde 34 ile AK Parti dedi. 12 Haziran 2011'de yüzde 39 ile AK Parti dedi.

Bizim istikametimiz milletimizin istikametidir. Attığımız her adımda milletin hissiyatını dikkate aldık. Millete mugayır hiçbirşey yapmadık. Antalya'da 3 Kasım 2002'ye göre oy oranımızı iki kat artırmışız. İzmir'e bakın aynı tabloyu göreceksiniz. Çünkü biz Türkiye'nin partisiyiz. 81 vilayette varlığını hissettiren bir partiyiz. 81 vilayetin 78'inde milletvekilimiz var.

 

MUHALEFET KAPILARI YÜZÜMÜZE KAPATTI

Terör topyekun Türkiye'yi ilgilendiren bir sorundur. Yüreği yanan ana bizim anamızdır. Biz partizanlık yapmadık. Oy kaygısına düşmeden bu meselenin üzerine gittik. Terör meselesinde bizden öncekiler gibi biz de risk almayabilirdik, görmezden gelebilirdik. Ama biz bunu emanete hıyanet olarak biliriz. Yaşanan drama sessiz kalmak bizim nezdimizde milletimizin emanetine hıyanettir. Millet bizden çözüm istedi, biz çözüm yolunda yüreğimizi koyduk. Böyle bir meselede toplumun tüm kesimlerini yanımızda görmek istedik. Toplumun çok farklı kesimlerinden destek aldık. Görüşü olan herkesi sürece dahil etmek için gayret gösterdik. Siyasi partilere çağrı yaptık ama zaman zaman kapılar yüzümüze kapandı. MHP'nin kapısını 3 kez çaldık ama beyfendiden randevu alamadık. Terörist başlarıyla görüşmeyi başarı telakki eden medya mensupları var. Siz bunları yaparak terör çözümüne ne kazandırdınız, söyler misiniz?

 

KANDİL'DE TERÖRİSTLERLE GÖRÜŞTÜLER

Dünyanın farklı yerlerinde terör yerlerinde sempati duyan gruplar olmuştur. Maalesef bizde de bunu yapıyorlar. Terör mensuplarıyla ortak ideolojik görüşleri paylaşanlar gittiler Kandil'de terör örgütü mensuplarıyla görüştüler. Bilerek ya da bilmeyerek terör örgütüne adeta oksijen verdiler. Güvenlik güçlerinin kararlılığını kırmak için çabaladılar.

Batman'da karnında bebeğiyle katledilen Mizgin Doruk'u konuşmazlar. Terör örgütünün ölüme terk ettiği kadın teröristleri konuşmazlar. Biz bu psikolojik operasyonlara asla boyun eğmedik. Yalnız da olsak bu meseleyi çözeceğiz dedik. Ana muhalefet partisi geç de olsa bu meseleyi gündeme aldı. Biz kapımızı ardına kadar açtık. AK Parti genel merkezinde CHP heyetini ağırladık. Eğer CHP samimiyse MHP de olmasın BDP de olmasın önemli değil. Önerilerde yapılması gereken neyse biz bu adımı atmaya hazırız, dedik.

 

ÖCALAN'I İDAMDAN KURTARAN BAHÇELİ'DİR

Sayın Bahçeli "bu bir şeytan üçgenidir" diyor. Öcalan'ı idamdan kurtaran sensin, sen. Altında senin imzan var. Bu sana zaten yeter.

Buna rağmen diyorum ki MHP de BDP de morg önünde nöbet tutmayı bıraksın. Çözüm sürecine dahil olsunlar, Türkiye'nin artık buna tahammülü yok. Biz bu topraklar üzerinde beraberiz. Kimse benim Kürt kardeşimi terörist olarak anamaz.

Devletin elinin gitmediği Güneydoğu'ya şimdi devletin eli ulaştı. 81 ilin tamamında artık devlet var. Kardeşliği yücelterek Türkiye'yi en ileri seviyeye taşıyacağız.

 

YEREL SEÇİMLER İÇİN OY İSTEDİ

Önümüzde Türkiye için, Antalya için önemli bir seçim var. 2014 Mahalli Seçimleri için çalışmaya başlıyoruz. Antalya'daki her kardeşimize ulaşacağız. 2009 seçimlerinde CHP'nin verdiği vaatleri ve vaatlerin nasıl boş çıktığını anlatacağız. Merkezi yönetimde biz ne yaptıysak onlar var Antalya'da. 2009 seçimlerinde CHP'nin vaatleri şunlardı... Su ucuzlayacak dediler, ucuzladı mı? 10000 ev hanımı ve 5000 genci sigortalı meslek sahibi yapacaktı, yapıldı mı? Antalya'da elektrik faturası tarihe karışacaktı, karıştı mı? Her sabah Antalya'da 100 bin çocuğa süt dağıtacaktı dağıttı mı? Hakkını verelim Almanya'daki bira festivalinin aynısını Antalya'ya taşıdı. Hatırlarsınınz bir gencimiz fazla kaçırıp öldü. Antalya'ya iz bırakan ancak bunu yaptılar! Biz 2014'te, bıraktığımız yerden devralığı yerel projelerimize devam edeceğiz.

 

TURİZMDE MARKAMIZ ANTALYA

Hükümet olarak Antalya için üzerimize düşeni yapıyoruz. Turist sayısı 31 milyonu aştı. 23,5 milyar dolar turizm geliri oldu. 2011 yılında en çok turist ağırlayan 6. ülke olduk. Turizmdeki en önemli markamız Antalya...

Antalya'ya kazandırdığımız 68 eserin açılışını yapacağız. Değeri 438 milyon TL. Antalya'da sözünü verdiğimiz stadyumla ilgili çalışmaları başlattık. Yeni teşkilatlanma yasasıyla birlikte artık bu iş Çevre Şehircilik Bakanlığımız tarafından imarı projelendirmesi yapılacak. 100. yılda mülkiyeti Gençlik Spor Bakanlığna ait arsa üzerinde 33 bin kişilik stadyumu Antalya'ya kazandırıyoruz. 10 bin kişilik kapalı spor salonunu da yapacağız. 2014 gibi bunu bitireceğiz. Okullarımıza 5901 derslik yaptık. Antalya'ya Fatih projesi kapsamında maliyeti 9 milyon TL olan 2435 adet malzeme gönderiyoruz. Akdeniz Üniversitesi'ne 11 bin kişilik stadyum yaptık, açılışını yapıyoruz. Büyük kongre merkezini de Antalya'ya kazandıracağız.

 

ANTALYA İLE KAYSERİ HIZLI TRENLE BAĞLANACAK

TOKİ aracılığıyla 3444 konut kazandırdık. Antalya ile Kayseri'yi yüksek hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. 2002 yılına kadar Antalya'da 196 km bölünmüş yol vardı. 9 yıl sonra 284 km bölünmüş yol oldu. Antalya'yı Ankara ve İzmir'e bağlayacak otoyolun proje çalışmaları devam ediyor. 40 milyona mal olan Demre yat limanının proje çalışmaları devam ediyor.

 

İMF'NİN BORCU 1.7 MİLYAR DOLARA İNDİ!

IMF'ye olan borç 23,5 milyar dolardı, 9,5 yıldır ödedik ödedik ve 1,7 milyar dolara indi. Merkez Bankası'nın kasasında 27 milyar dolar vardı devraldığımızda, şimdi 91 milyar dolar var. Devlet, aldığı her 100 lira borca 63 lira faiz veriyordu. Kimin cebinden? Bizlerin cebinden. Şimdi ne oldu? Yüzde 8,5. Şu anda 772 milyar dolar milli gelire sahibiz. Biz gelmeden önce 232 milyar dolardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset