Erdoğan: Kıbrıs diye devlet yok!

Başbakan Erdoğan, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs harekatının yıldönümü için gittiği Kuzey Kıbrıs'ta Rumları uzlaşmazlıkla suçladı ve 'Kıbrıs diye bir devlet yok. KKTC ve Güney Kıbrıs var' dedi.Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 1974 Kıbrıs harekatının yıldönü

Erdoğan: Kıbrıs diye devlet yok!

Başbakan Erdoğan, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs harekatının yıldönümü için gittiği Kuzey Kıbrıs'ta Rumları uzlaşmazlıkla suçladı ve 'Kıbrıs diye bir devlet yok. KKTC ve Güney Kıbrıs var' dedi.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 1974 Kıbrıs harekatının yıldönümü dolayısıyla gittiği Kuzey Kıbrıs'ta, Rumları Ada'da çözümü engellemekle suçladı, Kıbrıslı Türklere de 'birlik mesajı' verdi.

Ercan Havaalanı'nda "Büyük Usta" sloganları ve 10'uncu yıl marşıyla karşılanan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bugün Kıbrıs diye bir devlet yok. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vardır" dedi.

Başbakan, 2004'teki referandumda Türk tarafının Ada'nın yeniden birleştirilmesini öngören çözüm planına evet demesine rağmen Rumların Avrupa Birliği üyeliğiyle ödüllendirildiğini söyledi.
'Fitne sokmak isteyenlere izin vermeyin'

Erdoğan, "Türk tarafının haklı olduğu için güçlü olduğunu" belirterek, Kıbrıslı Türklere "Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın; biz biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Aramıza fitne-fesat sokmak isteyenlere, sakın ha aldanmayınız'' diye seslendi.

Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ocak'ta Kuzey Kıbrıs'ta yapılan bir mitingde, Türkiye karşıtı pankartların açılmasıyla ilgili olarak "Ülkemizden beslenenlerin bu yola girmesi manidardir" dediği için büyük tepki görmüştü.

Bazı yorumcular, Erdoğan'ın yeni hükümetin kurulmasından sonra ilk dış gezisini Kuzey Kıbrıs'a yaptığına dikkat çekerek bunun bir anlamda "barışma" ziyareti olacağını vurguluyor. Bazı grupların Erdoğan'ın ziyareti sırasında protestolar planladıkları belirtiliyor.

Erdoğan Çarşamba günü harekatın yıldönümü dolayısıyla yapılacak kutlamalara katıldıktan sonra bazı açılışlara katılacak.

Kuzey Kıbrıs medyası, Erdoğan'ın ziyareti sırasında Kuzey'de 1974 yılından beri yerleşime kapalı tutulan Maraş'ın Rumlara iadesi konusunda bir açılımda bulunabileceğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset