Erdoğan, İmamoğlu'ndan İstanbul'u almak İstiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için önemli bir yere sahip olan İstanbul'u yerel seçimlerde almak istiyor.

Erdoğan, İmamoğlu'ndan İstanbul'u almak İstiyor

2023 genel seçimlerinde büyük bir zafer kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedefine İstanbul'u koydu.

ERDOĞAN TEK RAKİBİ İMAMOĞLU KALDI

Ekrem İmamoğlu, 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösterildiği 2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 Nisan 2019'da seçimi kazanıp göreve başlasa da, AK Parti'nin itirazları ve Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararlar sonucu İstanbul seçimleri iptal edildi. İmamoğlu ise 6 Mayıs 2019'da görevden alındı. 23 Haziran'da yenilenen seçimi de büyük bir halk desteğiyle kazanan İmamoğlu, 27 Haziran 2019 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı. Uzun yıllar süren AK Parti başkanlığına son veren İmamoğlu adeta Erdoğan'ın en büyük rakibi oldu.

İSTANBUL ERDOĞAN'IN DİLİNDEN DÜŞMÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta her fırsatta İstanbul'u geri istediğini dile getiriyor. İstanbul'da birçok ilçeyi de kaybeden AK Parti bu belediyeleri de geri istiyor. Cumhurbaşkanlığı seçim süreçlerinde dahil Erdoğan'ın gündemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu olmaya devam etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ATATÜRK Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen Büyük İstanbul Mitinginde de "Şimdi önümüzde 2024 var. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? 2024’te Üsküdar'ı da İstanbul'u da yerel seçimlerde kazanmaya hazır mısınız? Öyleyse durmak yok" demişti.
Seçimin kazanıldığı akşam balkon konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeminde yine Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi vardı. Erdoğan ilk açıklamasında 'İstanbul'u geri almaya var mısınız' dedi.

İSTANBUL'U GERİ İSTİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin töreni sonrasında TBMM'den ayrılırken Meclis koridorlarında milletvekilleri ve partililer hem sevgi gösterilerinde bulundular hem de birlikte fotoğraf çektirdiler. Bu anlarda kameralarda yayındaydı. Erdoğan ile resim çekilmek isteyen Beylikdüzü heyetine Cumhurbaşkanı, İstanbul ve Beylikdüzü ile ilgili bir sitemde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan “Beylikdüzü’nü halledemediniz” dedi.

Beylikdüzü İlçesinin uzun süre belediye başkanlığını Ekrem İmamoğlu yapmıştı. Ekrem İmamoğlu'ndan sonra ise belediye başkanlığını Trabzonlu Mehmet Murat Çalık üstlenmişti. Ekrem İmamoğlu ve ekibinin seçimde ciddi bir çalışma yürüttüğü ve İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu'na %51'in üzerinde net bir sonuç çıkarması Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a odaklanmasına neden oldu.

ERDOĞAN - İMAMOĞLU MÜCADELESİ OLACAK MI YOKSA?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en güvendiği isim olan eski başbakan Binali Yıldırım ile iki seçim mücadelesi sonrası İstanbul Belediye başkanlığını Ekrem İmamoğlu'na kaptırmıştı. 2019'dan bu yana İstanbul'a özel bir önem veren Erdoğan partinin tüm teşkilatlanmalarında da yerel seçimlerden sonra değişime gitmişti. Tüm bu çabalara rağmen 2023 genel seçimlerinde İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'na Yüzde 51,73'e karşı Recep Tayyip Erdoğan Yüzde 48,27 alarak kaybetti. Tüm ülkede seçimi başarı ile kazanan Erdoğan bu sebepten ötürü gerek balkon konuşmasında, gerekse yemin töreninde İstanbul vurgusu yapması ve seçim akşamı yerel seçim için start vermesi bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Bildiğiniz gibi İmamoğlu, 4 Kasım 2019'da yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile yargılanıyordu. 14 Aralık 2022'de mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. İstinaf ve Yargıtay aşamalarında bu hapis cezası kararı kesinleşirse Ekrem İmamoğlu, TCK 53. madde kapsamında seçme ve seçilme haklarından yoksun kalacak. Peki Erdoğan bir başka isimle yeniden İmamoğlu'nun karşısına çıkacak mı? Yoksa Ekrem İmamoğlu yargılandığı dava nedeniyle seçimlere katılamayacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset