Erdoğan ile Gül barıştı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Üsküdar’daki konutundan sabah saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir şekilde Huber Köşkü’ne geçti. Basına kapalı ola

Erdoğan ile Gül barıştı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tarabya’daki Huber Köşkü’nde gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Üsküdar’daki konutundan sabah saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, sürpriz bir şekilde Huber Köşkü’ne geçti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

EMİNE ERDOĞAN - HAYRUNNİSA GÜL GERGİNLİĞİ
Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrunisa Gül ile Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı görüşmenin özel nitelikte olduğu bildirildi. Birlikte kahvaltı yapan Gül ve Erdoğan çifleri için bu görüşmenin büyük bir önemi var..

Devletin zirvesindeki iki ismin eşlerinin "arası açık mı değil mi" tartışmaları uzun süre gündemdeydi. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı makamı için aday gösterilmesinden sonra ortaya çıkan ve gözlerden kaçmayan gerginlik Emine Erdoğan'ın Hayrünnisa Gül'ün evsahipliği yaptığı davetlere katılmamasıyla sürdü.

KÖŞK BOYKOTU
Emine Erdoğan’ın, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Çankaya Köşkündeki törenlere katılmaması dikkat çekti. Emine Erdoğan, İngiltere Kraliçesi ile Sudan, Suriye, Avusturya ve Azerbaycan cumhurbaşkanları onuruna verilen eşli yemeklere de katılmamış ve Başbakan Erdoğan bu yemeklere yalnız gitmişti. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim resepsiyonuna kızı Sümeyye Erdoğan'la geleceğini açıklayan Başbakan, kızının Gaziantep'te olduğunu söylemiş ve yine resepsiyona yalnız katılmıştı..Emine Erdoğan ise yine Köşk'e çıkmamıştı.

BARIŞ KAHVALTISI
Ajanslara sürpriz görüşme olarak düşen Başbakan Erdoğan  ve Abdulllah Gül'ün Huber görüşmesi aslında devletin zirvesindeki iki First Lady'nin görüşmesiydi. Aralarındaki gerginlik olduğu bilinen Emine Hanım ve Hayrunnisa Hanım Huber Köşkü’ndeki kahvaltıyla barışmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset