Deniz Baykal'a Kurultay daveti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı iki kez arayarak Kurultay'a davet etti.

Deniz Baykal'a Kurultay daveti

CHP'de 26 Şubat Pazar Günü yapılacak, 16 CHP'de 26 Şubat Pazar Günü yapılacak, 16. Olağanüstü Kurultay için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. CHP, kurultayın "şölen" havasında geçmesi için salondaki hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlarken, genel merkez de delegelerin ve parti örgütlerinin akınına uğradı.

CHP'de 362 delegenin olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı yaparak, genel merkeze imza vermesinin ardından başlayan süreç, CHP'yi çifte kurultaya taşıdı. 362 delegenin çağrısının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da tüzüğün sadece 9 maddesinde yapılacak değişliğin yetmeyeceği gerekçesiyle, ikinci bir kurultay çağrısında bulundu. Böylelikle CHP, 26 Şubat Pazar ve 27 Şubat Pazartesi olmak üzere iki kurultay geçirecek.

CHP, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda yarın yapılacak 16. Olağanüstü Kurultay için 400 kişilik ekibiyle çalışmalarını sürdürüyor. Demokrasi" ve "Özgürlük" temasının ağırlıklı olarak işleneceği kurultay salonunda, özgürlüğün rengi" olarak adlandırdığı mavi ile CHP'nin kurumsal kimliğinin rengi olan kırmızıyı ağırlıklı olarak kullanacak. Salonda konuşmaların yapılacağı bir platform ve yanlarına dev ekranlar yerleştirilecek. Salon içinde kablosuz ağ ile internet erişimine rahatlıkla bağlantı sağlanacak. Dışarıya da konulacak dev ekranla halkın kurultayı an be an izlemesi sağlanacak.

Tribünler delege ve konuklar için hazırlanırken, onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için ayrı ayrı oturma bölümleri oluşturuldu. Bugün öğleden sonra tamamen boşalacak salona, adalet, özgürlük, demokrasi içerikli sloganların yer alacağı afişler de asılarak son hazırlıklar tamamlanacak. Kurultay için, ünlü dans grubu Anadolu Ateşi de bir gösteri sergileyecek. Anadolu Ateşi, Türkiye'nin yedi bölgesinden oyunlar sunacak.

-FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ İLE İSRAİL MASLAHATGÜZARI KURULTAYDA-

CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayına Türkiye'deki bütün yabancı misyon temsilcilikleri de davet edildi. Buna göre kurultaya Bosna Hersek Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Etyopya Büyükelçisi Mulatuteshome Wirtu, Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsrail Geçici Maslahatgüzarı Nizar Amer, Suriye Maslahatgüzarı Mounzer Mounzer ile İran, Mısır, Rusya, İngiltere, Yunanistan Büyükelçiliklerinden de üst düzey temsilciler katılacak.

Ayrıca İtalya'dan Demokrat Parti, PASOK, İsveç'ten Sosyal Demokrat Parti ile KKTC'de CTP adına temsilciler de yine kurultay sonlunda olacak. Türk Arap Birliği Başkanı

Muhammed Al-Adil ile Almanya Friedrich Ebert Vakfı'ndan da bir konuk yine kurultayın dikkat çekici davetlileri arasında bulunuyor.

CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nı izlemek için 900'ü aşkın basın mensubu da genel merkeze başvuruda bulundu.

-GENEL MERKEZ PARTİLİLİLERİN AKININA UĞRADI

Kurultay nedeniyle genel merkez de delegelerin ve parti örgütlerinin akınına uğradı. İki gündür, genel merkezi başta delegeler, il başkanları, belediye başkanları ile milletvekilleri ziyaret ediyor. Öte yandan genel merkez binasına da parti bayraklarıyla birlikte, "Büyük Demokrasi Şöleni" yazan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu büyük boy posterler asıldı.

-MUHALİFLERİN BOYKOT KARARI

Genel Merkez, 26 Şubat'ta kurultay delegelerine sunacağı tüzük taslağı için ise yoğun bir çalışma yürüttü. 10 Şubat'ta tüzük hazırlık komisyonunun önüne gelen taslak, Parti Meclisi ve milletvekilleriyle yapılan istişarelerin ardından, son olarak tekrar tüzük hazırlık komisyonun önüne gelerek onay aldı. Ancak, imzacılarla genel merkez arasında tam bir anlaşma sağlanamazken, bazı delegelerin yarın yapılacak kurultaya katılmayacağı iddiaları gündeme taşındı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise delegelere "özgür iradenize ipotek koydurmayın" derken, bu tarihi süreçte CHP'li olma sorumluluğuyla hareket etme çağrısı yaptı.

-KILIÇDAROĞLU BAYKAL'I TELEFONLA ARADI-

Öte yandan, bazı delegelerin yanı sıra, eski Genel Sekreter Önder Sav'ın da kurultaya katılmayacağı belirtildi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın ise kurultaya katılmama yönünde eğilimlerinin gündeme üzerine, Kılıçdaroğlu harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu dün Baykal'ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi telefonla aradığı Baykal'a, kurultay çalışmaları hakkında bilgi verirken, kendisini kurultay salonunda görmekten mutluluk duyacağını söylediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset